مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های تخته تراشه جهت دار (OSB) ساخته شده از مخلوط کلنهای ده ساله صنوبر

صفحات

 صفحه شروع 648 | صفحه پایان 661

چکیده

 در این تحقیق اثر رطوبت کیک و حرارت پرس بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته تراشه جهت دار سه لایه مورد ارزیابی قرار گرفت. تخته های آزمایشگاهی به ضخامت 12 میلیمتر, در حالی که جهت تراشه های لایه سطحی در جهت طول تخته و جهت تراشه های لایه میانی, عمود بر لایه سطحی بود, از مخلوط چوب سه کلن ده ساله صنوبر دو رگه (populus euramericana vernirubensis, p. e. I-214, p. e. 561/41 ), با استفاده از دو سطح رطوبت کیک 7 و10 درصد و سه سطح حرارت پرس180, 200 و220 درجه سانتیگراد ساخته شدند. در کلیه تیمارها, دانسیته تخته ها 7/0 گرم بر سانتیمتر مکعب, زمان پرس 8 دقیقه و نوع چسب مصرفی؛ فنل فرمالدئید به میزان 7 درصد وزن خشک چوب بود. خواص مکانیکی و فیزیکی تخته های آزمونی, بر پایه ی استاندارد اروپایی (EN 300) جهت تولید تخته تراشه جهت دار نوع 1 و نوع 2 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که افزایش رطوبت کیک اثر بسیار معنی داری بر افزایش ویژگی های خمشی تخته ها داشت به طوری که بالاترین مدول گسیختگی در رطوبت کیک 10 درصد و حرارت پرس 220 درجه سانتیگراد و بالاترین مدول الاستیسیته در رطوبت کیک 10 درصد و حرارت پرس 180 درجه سانتیگراد به دست آمد. افزایش حرارت پرس نیز اثر بسیار معنی داری در افزایش مدول گسیختگی تخته ها و همچنین اثر معنی داری در کاهش واکشیدگی ضخامت 24 ساعت تخته ها داشت. کمترین واکشیدگی ضخامت 24 ساعت در رطوبت کیک 7 درصد و حرارت پرس 220 درجه سانتیگراد به دست آمد. بالاترین چسندگی داخلی در رطوبت کیک 7 درصد و حرارت پرس 200 درجه سانتیگراد به دست آمد. در مجموع در تمامی حالتها خصوصیات تخته های تولید شده بیشتر از حد استاندارد مورد نیاز بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تمجیدی، عباس، فائزی پور، محمدمهدی، دوست حسینی، کاظم، ابراهیمی، قنبر، و خادمی اسلام، حبیب اله. (1395). بررسی ویژگی های تخته تراشه جهت دار (OSB) ساخته شده از مخلوط کلنهای ده ساله صنوبر. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 31(4 (پیاپی 57) )، 648-661. SID. https://sid.ir/paper/109910/fa

    Vancouver: کپی

    تمجیدی عباس، فائزی پور محمدمهدی، دوست حسینی کاظم، ابراهیمی قنبر، خادمی اسلام حبیب اله. بررسی ویژگی های تخته تراشه جهت دار (OSB) ساخته شده از مخلوط کلنهای ده ساله صنوبر. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1395؛31(4 (پیاپی 57) ):648-661. Available from: https://sid.ir/paper/109910/fa

    IEEE: کپی

    عباس تمجیدی، محمدمهدی فائزی پور، کاظم دوست حسینی، قنبر ابراهیمی، و حبیب اله خادمی اسلام، “بررسی ویژگی های تخته تراشه جهت دار (OSB) ساخته شده از مخلوط کلنهای ده ساله صنوبر،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 31، no. 4 (پیاپی 57) ، pp. 648–661، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109910/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button