مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های مورفولوژیکی و ترکیبات شیمیایی سرشاخه های انگور (.Vitis vinifera spp) کشت شده در منطقه آستارا

صفحات

 صفحه شروع 525 | صفحه پایان 537

چکیده

 این مطالعه به منظور تعیین ویژگی های مورفولوژیکی الیاف و میزان ترکیبات شیمیایی سرشاخه های انگور کشت شده در منطقه آستارا واقع در استان گیلان انجام شده است. برای این منظور تعداد 53 عدد سرشاخه هم اندازه و هم قطر از چند درخت انگور جدا شده و به آزمایشگاه صنایع چوب و کاغذ دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا منتقل شدند. به منظور جداسازی الیاف و مطالعه ویژگی های مورفولوژیکی آنها, نمونه برداری تراشه چوبی از سرشاخه ها, در 3 ارتفاع (5 درصد, 50 درصد و 75 درصد) آنها انجام گرفت. برای جداسای الیاف از روش (Franklin, 1954) استفاده شد و بعد ابعاد الیاف و ضرایب بیومتریک آنها اندازه گیری و محاسبه شد. از تعدادی از سرشاخه های جدا شده, آرد چوب در 2 بخش با پوست و بدون پوست تهیه شد و مطابق با استاندارد TAPPI نسبت به تعیین میزان ترکیبات شیمیایی آنها نیز اقدام شد. میانگین کل هولو سلولز, آلفا سلولز, همی سلولز, سلولز, لیگنین, مواد استخراجی محلول در استن, محلول در الکل, محلول در آب گرم, محلول در آب سرد و خاکستر برای سرشاخه های این گونه به ترتیب برابر 87.59, 56.99, 30.59, 47.20, 25.16, 5.90, 2.53, 4.41, 1.79 و 1.79 درصد اندازه گیری شد, همچنین میانگین کل طول الیاف, قطر الیاف, قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی به ترتیب برابر 0.960 میلی متر, 26.45, 15.48 و 5.49 میکرون اندازه گیری شد. میانگین کل شاخص در هم رفتگی, ضریب انعطاف پذیری و شاخص رانکل نیز به ترتیب 36.29, 58.50 و 0.71 محاسبه گردید. نتایج نشان داد سرشاخه های انگور بدون پوست, مقدار هولو سلولز, آلفا سلولز, همی سلولز و سلولز بیشتر و مقدار لیگنین, مواد استخراجی و خاکستر کمتری نسبت به سرشاخه های انگور با پوست دارند. همچنین نتایج نشان داد ابعاد الیاف شامل طول الیاف, قطر الیاف, قطر حفره سلولی به جز ضخامت دیواره سلولی با افزایش ارتفاع کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، سیدپدرام، هاشمی، سیدپیمان، و تابعی، اصغر. (1394). ویژگی های مورفولوژیکی و ترکیبات شیمیایی سرشاخه های انگور (.Vitis vinifera spp) کشت شده در منطقه آستارا. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 30(4)، 525-537. SID. https://sid.ir/paper/109959/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی سیدپدرام، هاشمی سیدپیمان، تابعی اصغر. ویژگی های مورفولوژیکی و ترکیبات شیمیایی سرشاخه های انگور (.Vitis vinifera spp) کشت شده در منطقه آستارا. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1394؛30(4):525-537. Available from: https://sid.ir/paper/109959/fa

    IEEE: کپی

    سیدپدرام هاشمی، سیدپیمان هاشمی، و اصغر تابعی، “ویژگی های مورفولوژیکی و ترکیبات شیمیایی سرشاخه های انگور (.Vitis vinifera spp) کشت شده در منطقه آستارا،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 30، no. 4، pp. 525–537، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button