Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ویژگی های مورفولوژیکی و شیمیایی میوه بنه (Pistacia atlantica) در دو رویشگاه الگویی استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 368 | صفحه پایان 378

چکیده

 پژوهش پیش رو با هدف ارزیابی برخی صفات مهم میوه بنه (Pistacia atlantica) دردو رویشگاه استان کردستان شامل مازوان بند (بانه) و دزلی (مریوان) در سال 1387 اجرا شد. در هر رویشگاه تعداد 30 پایه ماده انتخاب و شماره گذاری شد و موقعیت آنها ثبت شد. در انتهای مهرماه از هر درخت 10 نمونه 200 گرمی میوه رسیده برداشت شد و صفات مورد نظر بر روی آنها اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین دو رویشگاه ازنظر تمام صفات مورد بررسی و همچنین بین پایه های بنه درون رویشگاه ازنظر تمام صفات به استثنای اندازه میوه اختلاف معنی داری (p£0.01) وجود داشت. میانگین کل صفات قطر برابر سینه درختان بنه 69.7 سانتی متر, درصد میوه پوک در خوشه 20.83 درصد, متوسط طول و عرض میوه به ترتیب 5.41 و 6.33 میلی متر, اندازه میوه (عرض در طول میوه) معادل 34.48 میلی مترمربع, متوسط وزن میوه کامل, میوه پوک, بذر و دانه به ترتیب 2.15, 1.46, 1.47 و 0.51 گرم, نسبت وزن دانه به وزن میوه برابر 0.24 و درصد روغن میوه معادل 26.86 درصد بود. میانگین تمام صفات مورد بررسی به استثنای قطر درختان و درصد روغن میوه در بانه بیشتر از مریوان بود. نتیجه تجزیه رگرسیون درصد روغن میوه بر سایر صفات نشان داد که ضریب رگرسیون درصد روغن میوه بر صفات وزن بذر و دانه مثبت و بسیار معنی دار (p£0.01), بر صفات درصد میوه پوک در خوشه و وزن میوه پوک منفی و بسیار معنی دار (p£0.01) و بر نسبت وزن دانه به میوه مثبت و معنی دار (p£0.05) بود, اما بر سایر صفات غیرمعنی دار بود. بنابراین می توان با گزینش پایه های بنه با صفات متوسط وزن میوه کامل, بذر, دانه و نسبت وزن دانه به میوه ببیشتر, نسبت به بهبود صفت درصد روغن میوه بنه اقدام کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، بایزید. (1394). مقایسه ویژگی های مورفولوژیکی و شیمیایی میوه بنه (Pistacia atlantica) در دو رویشگاه الگویی استان کردستان. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 23(2)، 368-378. SID. https://sid.ir/paper/111087/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی بایزید. مقایسه ویژگی های مورفولوژیکی و شیمیایی میوه بنه (Pistacia atlantica) در دو رویشگاه الگویی استان کردستان. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1394؛23(2):368-378. Available from: https://sid.ir/paper/111087/fa

    IEEE: کپی

    بایزید یوسفی، “مقایسه ویژگی های مورفولوژیکی و شیمیایی میوه بنه (Pistacia atlantica) در دو رویشگاه الگویی استان کردستان،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 23، no. 2، pp. 368–378، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111087/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا