مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

55
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

21
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد افسردگی و اضطرابی میوه نسترن کوهی در موش های سوری تیمارشده با بیسفنول آ

صفحات

 صفحه شروع 154 | صفحه پایان 167

چکیده

 زمینه و هدف پاتوفیزیولوژی بیماری افسردگی بسیار پیچیده است. میوه نسترن کوهی حاوی ترکیبات مختلف آنتی اکسیدانت است. هدف این مطالعه بررسی اثر ضد افسردگی و ضد اضطرابی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی در موش های سوری نر در آزمون های رفتاری شنای اجباری, معلق ماندن دم, ماز و تست ترجیح ساکارز و همچنین آزمون های بیوشیمیایی نظیر ظرفیت آنتی اکسیدان و میزان مالون دی آلدهید بود. نسترن کوهی با داشتن مقادیر بالای ویتامین C دارای اثرات ضدافسردگی و اضطرابی می باشد. روش کار در این مطالعه تجربی, تعداد60 سر موش نر سوری به پنج گروه 12 تایی شامل گروه شاهد, گروه بیسفنول آ و سه گروه تحت درمان با بیسفنول آ خوراکی با دوز 125 میلی گرم بر کیلوگرم در روز و عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی با دوز های 100, 200, 400 میلی گرم بر کیلو گرم در روز از روز 50 تا 120 پس از تولد تجویز شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS, آنالیز واریانس یکطرفه در سطح معناداری 0/05 >p تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: یافته های به دست آمده نشان داد که بیسفنول آ مدت زمان بی حرکتی را در آزمون شنای اجباری و معلق ماندن دم به طور معناداری افزایش داد. عصاره در سطح 400 میلی گرم بر کیلوگرم در هردو آزمون مدت زمان بی حرکتی را کاهش داد. بیسفنول آ ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و مغز را به طور معناداری کاهش داد. عصاره در سطح 400 میلی گرم بر کیلوگرم هردو ظرفیت آنتی اکسیدانی مغز وسرم را به طور معناداری افزایش داد. نتیجه گیری: یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد که میوه نسترن کوهی اثرات آنتی اکسیدانی دارد و با کاهش معنادار ظرفیت آنتی اکسیدانی و مدت زمان بی حرکتی در موش های سوری تحت درمان با عصاره, دارای اثرات ضد افسردگی و اضطرابی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، فائزه، پرندین، رحمت اله، و پورنقی، پویا. (1401). بررسی اثرات ضد افسردگی و اضطرابی میوه نسترن کوهی در موش های سوری تیمارشده با بیسفنول آ. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 22(2 )، 154-167. SID. https://sid.ir/paper/1111820/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی فائزه، پرندین رحمت اله، پورنقی پویا. بررسی اثرات ضد افسردگی و اضطرابی میوه نسترن کوهی در موش های سوری تیمارشده با بیسفنول آ. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1401؛22(2 ):154-167. Available from: https://sid.ir/paper/1111820/fa

    IEEE: کپی

    فائزه عباسی، رحمت اله پرندین، و پویا پورنقی، “بررسی اثرات ضد افسردگی و اضطرابی میوه نسترن کوهی در موش های سوری تیمارشده با بیسفنول آ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 22، no. 2 ، pp. 154–167، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1111820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button