مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 116 | صفحه پایان 126

چکیده

 هدف از پژوهش پیش رو, بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی (ارتفاع, قطر یقه, وزن خشک اندام زمینی و هوایی, زی توده خشک کل نونهال و شاخص کیفیت نونهال) و غلظت عناصر غذایی (نیتروژن, فسفر, پتاسیم, آهن و روی) در برگ نونهال های فندق (Corylus avellana L.) بود. در شرایط نهالستان, تاثیر سه نوع باکتری Pseudomonas putida,Bacillus subtilis  و Enterobacter cloacae به صورت مجزا و ترکیبی به مدت هفت ماه بر نونهال های فندق در گلدان های پلی اتیلنی حاوی خاک اتوکلاوشده بررسی شد. بر اساس نتایج, بیشترین اندازه ارتفاع, قطر یقه و سطح برگ به ترتیب با 26.88 سانتی متر, 7.17 میلی متر و 23.87 سانتی متر مربع و بیشترین غلظت نیتروژن (2.81 درصد) در تلقیح ترکیبی سه باکتری مشاهده شد. بیشترین وزن خشک ریشه, حجم ریشه, وزن خشک اندام هوایی, زی توده خشک کل نونهال, شاخص کیفیت نونهال و بیشترین غلظت فسفر با تلقیح مجزای باکتری P. putida به دست آمد. بیشترین مقدار غلظت آهن و روی به ترتیب در تلقیح با باکتری B. subtilis و P. putida مشاهده شد. در حالت کلی, با توجه به تاثیر مثبت باکتری های محرک رشد در جذب عناصر غذایی, افزایش رشد قطری, ارتفاعی و شاخص های ریخت شناسی دیگر, به ترتیب باکتری های P. putida, B. subtilis وE. cloacae  برای تلقیح نونهال های فندق توصیه می شوند. در حقیقت, تجهیز ریشه نونهال ها با باکتری های محرک رشد (مهندسی ریشه) می تواند راهکاری مناسب برای تولید نهال سالم و قوی در نهالستان و همچنین افزایش موفقیت نهال کاری در رویشگاه های آشفته و تخریب یافته این گونه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رستمی کیا، یونس، طبری کوچکسرایی، مسعود، اصغرزاده، احمد، و رحمانی، احمد. (1396). اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 25(1 (پیاپی 67) )، 116-126. SID. https://sid.ir/paper/111526/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی کیا یونس، طبری کوچکسرایی مسعود، اصغرزاده احمد، رحمانی احمد. اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1396؛25(1 (پیاپی 67) ):116-126. Available from: https://sid.ir/paper/111526/fa

    IEEE: کپی

    یونس رستمی کیا، مسعود طبری کوچکسرایی، احمد اصغرزاده، و احمد رحمانی، “اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 25، no. 1 (پیاپی 67) ، pp. 116–126، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button