مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,019
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه الگوی تغذیه کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی با کودکان سالم

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 42

چکیده

 هدف از این پژوهش مقایسه عادت های غذایی دانش آموزان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی یا (Attention deficit hyperactivity disorder) ADHD  با نمونه های سالم بوده است. در این مطالعه مورد ـ شاهدی برای 400 دانش آموز (200 پسر و 200 دختر) پرسش نامه های فردی (تن سنجی, بسامد خوراک و وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانوار) تکمیل شد و آزمون های روان شناسی (Scoring) صورت گرفت که تعیین شدت اختلال توسط روان شناس هم کار طرح انجام شد. یافته های طرح نشان داد که بین سطح سواد و شغل والدین با شدت اختلال ADHD رابطه آماری معنی داری وجود دارد و با افزایش سطح سواد و تخصصی شدن شغل مادر شدت عارضه کاهش می یابد (P<0.01). سابقه آلرژی های غذایی در نمونه های مبتلا به ADHD شدید 5/2 برابر سایر کودکان تحت بررسی بوده است (P<0.05). از سوی دیگر عادت به مصرف صبحانه در کاهش میزان اختلال موثر بوده که این رابطه در پسران مشاهده شد(P<0.01) . با افزایش مقدار شکر مصرفی روزانه شدت عارضه ADHD در دختران بالاتر رفته بود(P<0.001)  اما در کل نمونه ها و پسران این رابطه از نظر آماری معنی دار نبود (P=0.05). نوشیدن چای بیش از 3 فنجان در روز با شدت اختلال در پسران در ارتباط بوده است (P<0.05). مصرف مواد غذایی حاوی سالسیلات ها, رنگ ها و افزودنی های خوراکی با شدت اختلال در کودکان رابطه آماری معنی داری را نشان نداد. با توجه به یافته های تحقیق می توان چنین گفت که عدم خوردن صبحانه و داشتن سابقه آلرژی های غذایی در تشدید اختلال ADHD نقش دارند. در دختران مبتلا به درجه های شدیدتر ADHD مقدار دریافت روزانه شکر بیش از سایر نمونه ها بود و آگاهی والدین و تخصصی تر بودن شغل آن ها در کاهش اختلال موثر بوده است بنابراین آموزش والدین و آموزگاران در مورد مصرف صبحانه و نیز توجه به حساسیت های غذایی کودکان و میزان دریافت قند, شکر و شیرینی ها باید مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امانی، رضا، و خواجه موگهی، ناهید. (1384). مقایسه الگوی تغذیه کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی با کودکان سالم. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 12(45)، 37-42. SID. https://sid.ir/paper/11172/fa

    Vancouver: کپی

    امانی رضا، خواجه موگهی ناهید. مقایسه الگوی تغذیه کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی با کودکان سالم. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1384؛12(45):37-42. Available from: https://sid.ir/paper/11172/fa

    IEEE: کپی

    رضا امانی، و ناهید خواجه موگهی، “مقایسه الگوی تغذیه کودکان دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش تحرکی با کودکان سالم،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 12، no. 45، pp. 37–42، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/11172/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button