مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بقا طول عمر و کیفیت بلع غذا بعد از عمل جراحی ازوفاژکتومی در 192 بیمار سرطان مری در شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه و هدف: سرطان مری یکی از شایعترین بیماری های  کشنده است که در شمال ایران همه گیر می باشد. عمل جراحی ازوفاژکتومی درمان بهبود علامت است و هدف جراحی افزایش طول عمر و ارتقا کیفیت بلع غذا می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر 192 بیمار مبتلا به سرطان مری که از 240 بیمار پس از عمل جراحی ازوفاژکتومی در طی 14 سال (1370-1384) به پیگیری های مکرر بعد از عمل پاسخ گفتند طی پرسشنامه ای در خصوص کیفیت زندگی و بلع غذا تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات حاصله از پرسشنامه و پرونده های بستری بیماران بعد از جمع آوری توسط نرم افزار آماری SPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: طول عمر یک ساله 80%, 2 ساله 61%, سه ساله 52% و چهار ساله 38% به دست آمد. 61% بیماران دیسفاژی خفیف, 25% دیسفاژی شدید داشتند و 14% بیماران بدون دیسفاژی بودند. 50 بیمار (28%) در طول مدت چهار سال پس از عمل دو تا پنج بار نیاز به دیلاتاسیون داشته اند. 11 بیمار (6%) بلع دردناک و 18% از سوزش معده شکایت داشتند.نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داده است که میزان بقا بیماران سرطان مری 4 سال پس از جراحی ازوفاژکتومی تا 38% امیدواری دارد اما فقط 14% بیماران بلع غذا به صورت طبیعی داشتند و اکثریت بیماران, دیسفاژی یا سوزش معده داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کوهساری ، محمدرضا، آقاجان زاده، منوچهر، صفرپور، فیض اله ، و منصورقناعی، فریبرز. (1387). بررسی بقا طول عمر و کیفیت بلع غذا بعد از عمل جراحی ازوفاژکتومی در 192 بیمار سرطان مری در شمال ایران. نشریه جراحی ایران، 16(2)، 66-72. SID. https://sid.ir/paper/112972/fa

    Vancouver: کپی

    کوهساری محمدرضا، آقاجان زاده منوچهر، صفرپور فیض اله ، منصورقناعی فریبرز. بررسی بقا طول عمر و کیفیت بلع غذا بعد از عمل جراحی ازوفاژکتومی در 192 بیمار سرطان مری در شمال ایران. نشریه جراحی ایران[Internet]. 1387؛16(2):66-72. Available from: https://sid.ir/paper/112972/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا کوهساری ، منوچهر آقاجان زاده، فیض اله صفرپور، و فریبرز منصورقناعی، “بررسی بقا طول عمر و کیفیت بلع غذا بعد از عمل جراحی ازوفاژکتومی در 192 بیمار سرطان مری در شمال ایران،” نشریه جراحی ایران، vol. 16، no. 2، pp. 66–72، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/112972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button