مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد ایمنی و محافظتی پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید در کاهش آسیب های بافتی ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) ناشی از غلظت های مختلف Pretilachlor

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه و هدف: علف کش ها به یکی از بزرگ ترین ابزارهای تکنولوژی برای کشاورزی تبدیل شده اند. که با ورود به بدن آبزیان می توانند به ارگان های بدن آسیب رسانده و در نهایت به مصرف کننده نهایی یعنی انسان انتقال یابند. با توجه به اثرات پربیوتیک ایزومالتو الیگوساکارید بر ایمنی, رشد و برخی از شاخص های زیستی گونه های آبزیان, در این مطالعه اثرات ایمنی پربیوتیک ایزومالتو الیگوساکارید بر بافت کبد, آبشش و روده ماهی کپور معمولی در غلظت های کشنده سم پرتیلاکلر می پردازیم.روش بررسی: در مطالعه حاضر 147 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 6.13±0.31 به مدت دو هفته برای سازگاری با شرایط محیطی آکواریوم, نگه داری شدند. در طول دوره ی آزمایش فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب اندازه گیری شد. چهار غلظت غیرکشنده 2, 2.4, 2.8, 3 میلی گرم بر لیتر, سم Pretilachlor و پربیوتیک ایزومالتو الیگوساکارید به میزان 1g/kg برای این بررسی در نظر گرفته شد.یافته ها: نتایج نشان داد تیمارهایی که بعد از دادن پربیوتیک در معرض پرتیلاکلر قرار گرفتند. عارضه های بافتی نظیر واکئوله شدن, دژنراسیون اپی-تلیوم, تخریب پرزهای روده, در بافت روده, و عارضه هایی شامل آب آوردگی, خونریزی, نکروز و رکود صفراوی در بافت کبد و عارضه های هایپرپلازی تیغه اولیه و ثانویه, چسبندگی تیغه های ثانویه, در بافت آبشش مشاهده شد.نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید به تنهایی خود باعث بروز عارضه در بافت کبد, آبشش و روده ماهی کپور معمولی می شود. و همچنین در تیمارهایی که قبل از قرار گرفتن در معرض غلظت های کشنده سم پرتیلاکلر به آن ها پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید به منظور ایمنی در برابر اثرات مخرب آلاینده داده شد. زمانی که در معرض سم پرتیلاکلر قرار گرفتند, این پربیوتیک نتوانست به عنوان ایمنی اثر بخش و سودمند باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هدایتی، سیدعلی اکبر، فروهر واجارگاه، محمد، دارابی تبار، فاطمه، محمدی یلسوئی، احمد، و صحرایی، حسن. (1394). بررسی عملکرد ایمنی و محافظتی پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید در کاهش آسیب های بافتی ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) ناشی از غلظت های مختلف Pretilachlor. علوم پزشکی زانکو، 16(51)، 61-72. SID. https://sid.ir/paper/113127/fa

    Vancouver: کپی

    هدایتی سیدعلی اکبر، فروهر واجارگاه محمد، دارابی تبار فاطمه، محمدی یلسوئی احمد، صحرایی حسن. بررسی عملکرد ایمنی و محافظتی پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید در کاهش آسیب های بافتی ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) ناشی از غلظت های مختلف Pretilachlor. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1394؛16(51):61-72. Available from: https://sid.ir/paper/113127/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی اکبر هدایتی، محمد فروهر واجارگاه، فاطمه دارابی تبار، احمد محمدی یلسوئی، و حسن صحرایی، “بررسی عملکرد ایمنی و محافظتی پربیوتیک ایزومالتوالیگوساکارید در کاهش آسیب های بافتی ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) ناشی از غلظت های مختلف Pretilachlor،” علوم پزشکی زانکو، vol. 16، no. 51، pp. 61–72، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button