مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک غذایی فلزات سنگین (کادمیوم، سرب، روی و مس) ناشی از مصرف محصولات زراعی توزیع شده در شهر سنندج

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه و هدف: آلودگی به فلزات سنگین یکی ازمشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی است. از اینرو این مطالعه به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین کادمیوم, سرب, روی و مس در محصولات زراعی خیار, گوجه فرنگی, جعفری و تره توزیع شده در میدان میوه و تره بار شهرستان سنندج انجام شده است.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است. برای جمع آوری نمونه ها, 4 بار و هر بار از سه نقطه میدان میوه و تره بار سنندج, نمونه ها تهیه شد. در کل در این مطالعه, تعداد 12 نمونه برای هر محصول مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه ها در تابستان 1394 جمع آوری شد. نمونه ها در آزمایشگاه با استفاده از روش هضم اسیدی, آماده سازی شدند. غلظت فلزات سنگین کادمیوم, سرب, روی و مس با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل (Phoenix986, Biotec) تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-18 و با سطح معنی داری 0.05 انجام گردید.یافته ها: میانگین غلظت سرب به ترتیب در نمونه های خیار 10.2, در گوجه فرنگی 4.8, در جعفری 12.5 و در تره 13.3 برابر بیش از حد مجاز تعیین شده سازمان بهداشت جهانی بود. میانگین غلظت کادمیوم, مس, روی و سرب در نمونه های خیار به ترتیب 0.088±0.055, 3.88±0.51, 51.44±6.1 و 1.02±0.26 و در نمونه های گوجه فرنگی به ترتیب 0.022±0.038, 0.79±0.1, 16.55±2.33 و 0.48±0.65 و در نمونه های جعفری به ترتیب 0.12±0.65, 6.69±0.1, 28.55±2.88 و 1.25±1.98 و در نمونه های تره به ترتیب 0.131±1.3, 5.55±0.15, 22.21±2.12 و 1.33±2.21 بر حسب میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر تعیین شد. همچنین میانگین غلظت مس و سرب در جعفری و تره بیشتر از خیار و گوجه فرنگی بود. غلظت سرب در تره بیش از سایر محصولات بود.نتیجه گیری: میانگین غلظت سرب در نمونه های خیار, گوجه فرنگی, جعفری و تره خیلی بیشتر از حد مجاز است و غلظت سرب در تره بیشتر از سایر محصولات است. هم چنین بیشترین آلودگی به فلزات سنگین به ترتیب شامل سرب, کادمیوم, روی و مس بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تحسینی، هادی، و گویلیان، هوشیار. (1395). ارزیابی ریسک غذایی فلزات سنگین (کادمیوم, سرب, روی و مس) ناشی از مصرف محصولات زراعی توزیع شده در شهر سنندج. علوم پزشکی زانکو، 17(54)، 62-72. SID. https://sid.ir/paper/113179/fa

    Vancouver: کپی

    تحسینی هادی، گویلیان هوشیار. ارزیابی ریسک غذایی فلزات سنگین (کادمیوم, سرب, روی و مس) ناشی از مصرف محصولات زراعی توزیع شده در شهر سنندج. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1395؛17(54):62-72. Available from: https://sid.ir/paper/113179/fa

    IEEE: کپی

    هادی تحسینی، و هوشیار گویلیان، “ارزیابی ریسک غذایی فلزات سنگین (کادمیوم, سرب, روی و مس) ناشی از مصرف محصولات زراعی توزیع شده در شهر سنندج،” علوم پزشکی زانکو، vol. 17، no. 54، pp. 62–72، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button