مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

حساسیت به توکسوپلاسموزیس و عوامل خطرزای آن در زنان تحت مراقبت های بارداری

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به عوارض جسمی, اجتماعی و اقتصادی توکسوپلاسموز, بررسی وضعیت حساسیت و مصونیت به این بیماری و عوامل خطرزای آن در زنان در دوران ازدواج و قبل و حین بارداری اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه تعیین حساسیت به توکسو پلاسما گوندی و عوامل خطرزای آن در زنان تحت مراقبت های دوران بارداری در مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک بود.روش بررسی: دراین مطالعه توصیفی- مقطعی 308 نفر از زنان تحت مراقبت های دوران بارداری در 5 مرکز بهداشتی درمانی شهر اراک به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و در سال 1388 بررسی شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه و نمونه مورد مطالعه سرم خون بود. سنجش IgG و IgM اختصاصی علیه توکسوپلاسما با روش ELISA انجام و تجزیه و تحلیل نتایج با آزمون کای دو با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 11 انجام شد.یافته ها: تیتر IgG در 38% زنان باردار تحت مراقبت و تیتر IgM در %1.7 زنان آزمایش شده بالا بود. بیشترین میزان ابتلا در زنان 24-20 ساله دیده شد. ارتباط معنی دار بین وجود آلودگی (IgG یاIgM ) و سابقه سقط, مصرف یا عدم مصرف مواد غذایی نیم پز, نپخته و نجوشیده (گوشت, تخم مرغ و شیر) مشاهده گردید (p<0.05). ارتباط معنی دار بین وجود عفونت (IgG یاIgM ) با شغل, میزان تحصیلات, نحوه شستشوی سبزیجات, آگاهی از بیماری, مصرف غذای خارج از منزل و تماس با گربه مشاهده نشد.نتیجه گیری کلی: با توجه به حساسیت حدود 64% زنان باردار در شروع بارداری در مقابل بیماری پیشنهاد می شود برای کاهش بروز و عوارض بیماری احتمالی, ضمن آموزش بهداشت و افزایش سطح آگاهی زنان, بررسی حساسیت به این بیماری در برنامه مراقبت های دوران بارداری قرار گرفته و تحقیقات وسیعتری در این خصوص در سطح کشور انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیل، نیلوفر، مسیبی، مهدی، و اسلامی راد، زهرا. (1392). حساسیت به توکسوپلاسموزیس و عوامل خطرزای آن در زنان تحت مراقبت های بارداری. نشریه پرستاری ایران، 26(86)، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/113990/fa

    Vancouver: کپی

    وکیل نیلوفر، مسیبی مهدی، اسلامی راد زهرا. حساسیت به توکسوپلاسموزیس و عوامل خطرزای آن در زنان تحت مراقبت های بارداری. نشریه پرستاری ایران[Internet]. 1392؛26(86):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/113990/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر وکیل، مهدی مسیبی، و زهرا اسلامی راد، “حساسیت به توکسوپلاسموزیس و عوامل خطرزای آن در زنان تحت مراقبت های بارداری،” نشریه پرستاری ایران، vol. 26، no. 86، pp. 51–60، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113990/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button