مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

983
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 27

چکیده

 زمینه و هدف زایمان واقعه ای دردناک است و مدیریت درد زایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مصرف خوراکی شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا انجام شد. روش بررسی این کارآزمایی بالینی تصادفی در مرکز آموزشی-درمانی عسلی شهر خرم آباد بر روی 64 زن نخست زای داوطلب سالم واجد معیارهای ورود به مطالعه (در هر گروه 32 نفر) به شیوه تصادفی بدون جایگزینی در دو گروه مداخله شربت خرما و گروه کنترل انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل سه بخش پرسشنامه مشخصات فردی, ثبت معاینات واژینال در لیبر و ثبت شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد بود. شدت درد طی مرحله فعال هر 30 دقیقه ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد. یافته ها میانگین شدت درد در گروه مداخله شربت خرما به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (05/0>P). همچنین, میانگین طول فاز فعال زایمان در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (01/0>P). نتیجه گیری کلی مصرف شربت خرما به طور معنی داری شدت درد و طول مدت زایمان را کاهش داده بود, به گونه ای که علیرغم کاهش درد زایمان, لیبر طولانی نشده بود و طول فاز فعال زایمان نیز بطور معنی داری کاهش یافته بود. بنابراین, با توجه به اهمیت پژوهش مبتنی بر شواهد و استفاده از آن در عملکرد, انجام مطالعات بیشتر در زمینه فوق ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فتحی، لیلا، و امرایی، کوروش. (1397). تاثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا. نشریه پرستاری ایران، 31(116 )، 18-27. SID. https://sid.ir/paper/114386/fa

Vancouver: کپی

فتحی لیلا، امرایی کوروش. تاثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا. نشریه پرستاری ایران[Internet]. 1397؛31(116 ):18-27. Available from: https://sid.ir/paper/114386/fa

IEEE: کپی

لیلا فتحی، و کوروش امرایی، “تاثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخست زا،” نشریه پرستاری ایران، vol. 31، no. 116 ، pp. 18–27، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/114386/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button