مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

991
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقاومت ارقام مختلف مرکبات نسبت به Alternaria alternata عامل بیماری لکه قهوه ای مرکبات با استفاده از RAPD-PCR

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 76

چکیده

 لکه قهوه ای آلترناریایی از مهمترین بیماریهای مرکبات در سراسر جهان و ایران می باشد. این بیماری بوسیله Altranaria alternata ایجاد می شود و خسارت اقتصادی بالایی به این محصول وارد می کند. ارقام مختلف مرکبات از نظر مقاومت به این بیماری تنوع ژنتیکی بالایی دارند و استفاده از مارکرهای مولکولی روش مناسبی برای ارزیابی مقاومت این ارقام می باشد. در این پژوهش, 13 گونه و واریته مرکبات به نام های اورلاندو تانجلو, مینئولا تانجلو, کلمانتین, نارنگی محلی, یونسی, فورچون, کینو, پیج, پرتقال تامسون, پرتقال محلی, لیمو شیرین, لیمو ترش و نارنج مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد رقم های پیج, مینئولا تانجلو و اورلاندو تانجلو نسبت به A. alternataبسیار  حساس هستند و علائم شدید بیماری را نشان دادند. بر اساس شاخص سنجش بیماری (DRI) این ارقام در کلاس حساس قرار گرفتند. در این پژوهش, نارنج و نارنگی کلمانتین به عنوان ارقام مقاوم معرفی شدند. در روش مولکولی, استخراج دی ان آ کل از برگهای مرکبات با استفاده از سی تب- فنول کلروفرم انجام شد و از دو آغازگر الیگونوکلئوتیدی P12 و AL13 برای تکثیر قطعات دی ان آ به صورت تصادفی استفاده شد. در نارنج و نارنگی کلمانتین یک باند 850 جفت باز توسط آغازگر P12 و یک باند 1250 جفت باز توسط آغازگر AL13 تکثیر شد که همان ژن مقاومت می باشد, ولی در دیگر ارقام هیچ گونه باندی در این نواحی دیده نشد. با توجه به نتایج مارکر مولکولی و آزمون بیماریزایی نارنج و کلمانتین نسبت به بیماری لکه قهوه ای مرکبات مقاوم و دارای ژن مقاومت (تکثیر شده توسط آغازگرها) میباشد و دیگر ارقام مرکبات مورد بررسی, نسبت به این بیماری حساس یا نیمه حساس می باشند. این اولین گزارش از وجود ژنهای مقاومت به A. alternata در ارقام مختلف مرکبات نسبت به بیماری لکه قهوه ای در ایران می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاکوان، نیکو، زمانی زاده، حمیدرضا، مرید، بهار، حاج منصور، شهاب، و طاهری، حسین. (1391). ارزیابی مقاومت ارقام مختلف مرکبات نسبت به Alternaria alternata عامل بیماری لکه قهوه ای مرکبات با استفاده از RAPD-PCR. پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، 8(1)، 69-76. SID. https://sid.ir/paper/115224/fa

    Vancouver: کپی

    کاکوان نیکو، زمانی زاده حمیدرضا، مرید بهار، حاج منصور شهاب، طاهری حسین. ارزیابی مقاومت ارقام مختلف مرکبات نسبت به Alternaria alternata عامل بیماری لکه قهوه ای مرکبات با استفاده از RAPD-PCR. پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)[Internet]. 1391؛8(1):69-76. Available from: https://sid.ir/paper/115224/fa

    IEEE: کپی

    نیکو کاکوان، حمیدرضا زمانی زاده، بهار مرید، شهاب حاج منصور، و حسین طاهری، “ارزیابی مقاومت ارقام مختلف مرکبات نسبت به Alternaria alternata عامل بیماری لکه قهوه ای مرکبات با استفاده از RAPD-PCR،” پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، vol. 8، no. 1، pp. 69–76، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/115224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button