مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

41
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

6
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین انرژی قابل سوخت و ساز گندم، جو و ذرت تولیدی در ایران با استفاده از روش بیولوژی (درون تنی) و مقایسه با برآورد حاصل از معادلات متداول و NIR

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 132

کلیدواژه

جو Q3
ذرت Q3
NIRs Q1
NRC Q1

چکیده

 آزمایش به منظور تعیین انرژی قابل سوخت و ساز گندم, جو و ذرت تولیدی در ایران با استفاده از روش بیولوژی و مقایسه با معادلات متداول و برآوردهای حاصل از دستگاه NIRs و انجمن ملی تحقیقات (NRC ) در نظر گرفته شد. دانه گندم, جو و ذرت بر اساس روش های استاندارد AOAC و دستگاه NIRs مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفتند. روش بیولوژی با استفاده از 48 قطعه خروس بالغ (رد آیلندرد) در سن 83 هفتگی با روش خوراک دادن با دقت صورت گرفت. نتایج استفاده از معادلات متداول برای گندم و جو بیشترین میزان انرژی قابل سو خت و ساز (71/3 و 45/3 کیلو کالری بر گرم) و کمترین آن (11/3 و 87 /2 کیلو کالری بر گرم) به ترتیب توسط معادلات کارپنتر و جنسن مشاهده شد (05/0P<). بیشترین مقدار انرژی قابل سو خت و ساز دانه ذرت (91/3 کیلو کالری بر گرم) را توسط معادلات کارپنتر و جنسن و کمترین مقدار انرژی قابل سوخت و ساز (06/3 کیلوکالری بر گرم) توسط معادله EEC را نشان داد (05/0P<). مقدار انرژی قابل سوخت و ساز حاصل از روش بیولوژی برای ذرت, گندم و جو ( 323/3, 1724/3 و 9543/2 کیلوکالری بر گرم), نسبت به جداول استاندارد NRC (350/3, 120/3, و640/2 کیلوکالری بر گرم) و دستگاه NIR (324/3, 324/3 و 735/2 کیلوکالری بر گرم), بود (05/0P<). پیشنهاد می شود, برای ارقام غلات تولیدی داخل کشور معادلات تهیه و حسب میزان تنوع انرژی, جیره ها تنظیم شود. چون این تنوع در تنظیم خوراک از لحاظ اقتصادی و قیمت تمام شده مهم است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button