Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,105
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه پروتئوم دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 96

چکیده

 تنش های محیطی مانند خشکی و شوری سبب کاهش تولید محصولات زراعی می شوند. آسیب ایجاد شده در اثر تنش شوری, شامل اختلال در عمل غشا پلاسمایی, افزایش میزان متابولیت های سمی, ممانعت از جذب مواد غذایی و فتوسنتز, ایجاد گونه فعال اکسیژن (ROS) و در نهایت مرگ سلول و گیاه است. در این تحقیق اثر شوری در ساعات اولیه تنش بر الگوی پروتئوم برگی گیاهچه های گندم (Triticum aestivum L.) مورد بررسی قرار گرفت. بذور دو رقم متحمل به شوری (رقم روشن) و حساس به شوری (رقم فلات) در گلخانه کشت شدند. در مرحله پنجه زنی, گیاهچه ها تحت تنش شوری با غلظت 100 و 200 میلی مولار کلرید سدیم قرار گرفتند و نمونه برداری 3, 6, 12 و 24 ساعت پس از اعمال تنش از برگ ها انجام شد. الگوی پروتئوم برگ گندم به وسیله تکنیک الکتروفورز دو بعدی بدست آمد. نتایج نشان داد که در رقم مقاوم به طور متوسط 86 لکه پروتئینی در مقایسه با شاهد تغییرات معنی داری داشتند که بیان 78 درصد پروتئین ها افزایش و 13.5 درصد کاهش یافت. در رقم حساس به طور متوسط 94 لکه پروتئینی تغییرات معنی داری داشته و در این رقم 25 درصد پروتئین ها افزایش بیان و 58.5 درصد کاهش بیان نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی، فرناز، نقوی، محمدرضا، زینالی خانقاه، حسن، پوستینی، کاظم، ابویی مهریزی، فریبا، یزدی صمدی، بهمن، و علی زاده، هوشنگ. (1390). تجزیه پروتئوم دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت تنش شوری. ژنتیک نوین، 6(1)، 87-96. SID. https://sid.ir/paper/116480/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی فرناز، نقوی محمدرضا، زینالی خانقاه حسن، پوستینی کاظم، ابویی مهریزی فریبا، یزدی صمدی بهمن، علی زاده هوشنگ. تجزیه پروتئوم دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت تنش شوری. ژنتیک نوین[Internet]. 1390؛6(1):87-96. Available from: https://sid.ir/paper/116480/fa

    IEEE: کپی

    فرناز فرهادی، محمدرضا نقوی، حسن زینالی خانقاه، کاظم پوستینی، فریبا ابویی مهریزی، بهمن یزدی صمدی، و هوشنگ علی زاده، “تجزیه پروتئوم دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) تحت تنش شوری،” ژنتیک نوین، vol. 6، no. 1، pp. 87–96، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/116480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا