مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,210
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عکس العمل چهار واریته یونجه به دو گونه از قارچ فوزاریوم

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 39

چکیده

 یکی از مهمترین بیماری های یونجه بیماری بوته میری است که توسط عوامل قارچی فوزاریوم (Eusarium spp) و ورتیسلیوم (Verticillium albo atrum) ایجاد می شود. سودمندترین و با صرفه ترین روش مبارزه با بیماری های گیاهی استفاده از ارقام مقاوم بوده لذا تولید ارقام مقاوم یونجه به عامل بوته میری قارچ فوزاریوم (Eusarium spp) دارای اهمیت اقتصادی می باشد. مهمترین اهداف پژوهش که در شرایط گلخانه انجام شده است, بدست آوردن مواد اولیه گیاهی مصون از عامل بیماری جهت تولید واریته و لاین های یونجه مقاوم به بوته میری در مزرعه می باشد.بر اساس اهداف فوق, در سال 1382, (ایستگاه تحقیقاتی البرز کرج محل اجرای طرح), بذور چهار واریته یونجه با منشا متفاوت ایرانی و خارجی موجود در بانک ژن شامل واریته 358 از ترکیه, واریته نیک شهری از ایران با شماره 11, واریته رنجر از آمریکا با شماره 219 و واریته سیمرچنسکایا از قزاقستان با شماره 17 در جعبه های مخصوص کشت شدند. بعد از شش هفته, گیاهچه های واریته های فوق در معرض آلودگی دو غلظت از دو گونه قارچ فوزاریوم به ترتیب 30×104/ml و 20×104/ml برای Fusarium solani و 60×104/ml و 45×104/ml برای گونه Fusarium oxysporum قرار گرفتند. بعد از ایجاد آلودگی نمونه گیاهچه های هر واریته یونجه با 4 غلظت اسپور و یک تیمار بدون آلودگی (شاهد), در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه کشت شده و بعد از 3 ماه به روش استاندارد, مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بررسی متوسط شاخص شدت بیماری به دو گونه قارچ فوزاریوم بر اساس علایم بیماری ظاهر شده بر روی اندام های هوایی گیاه و لکه های ایجاد شده توسط قارچ روی برش عرضی ریشه محاسبه گردید. بر اساس روش استاندارد شاخص شدت بیماری واریته یونجه با منشا ایران با درجه کمتر از یک به عنوان واریته مقاوم و واریته های دارای منشا خارجی با نمره درجه 2 با سطوح مقاومت کم یا نسبی ارزیابی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علی زاده، محمدعلی، و سیدیان پوستکلا، سیداسماعیل. (1386). ارزیابی عکس العمل چهار واریته یونجه به دو گونه از قارچ فوزاریوم. ژنتیک نوین، 2(1)، 31-39. SID. https://sid.ir/paper/116682/fa

    Vancouver: کپی

    علی زاده محمدعلی، سیدیان پوستکلا سیداسماعیل. ارزیابی عکس العمل چهار واریته یونجه به دو گونه از قارچ فوزاریوم. ژنتیک نوین[Internet]. 1386؛2(1):31-39. Available from: https://sid.ir/paper/116682/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی علی زاده، و سیداسماعیل سیدیان پوستکلا، “ارزیابی عکس العمل چهار واریته یونجه به دو گونه از قارچ فوزاریوم،” ژنتیک نوین، vol. 2، no. 1، pp. 31–39، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/116682/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button