مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,069
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غلظت لپتین در شیر مادر و ارتباط آن با چاقی مادر و نوزاد

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 22

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: نظریه های مختلفی در مورد اهمیت لپتین شیر مادر وجود دارد, از جمله این که لپتین می تواند در گذر چاقی از یک نسل به نسل دیگر نقش مهمی داشته باشد. با توجه به این که مطالعه ای در مورد ارتباط لپتین شیر مادر و چاقی نوزاد در ایران انجام نشده است, انجام این مطالعه می تواند در حل بررسی چاقی اطفال و پیشگیری از آن و نیز پیشگیری از چاقی اطفال در بزرگسالی موثر واقع شود.روشها: در این مطالعه, 65 نوزاد مورد با صدک وزن به سن بالای صدک 75 و 73 نوزاد دارای صدک وزن به سن بین صدک 75-25 بر اساس مرجع CDC 2000 به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. این نوزادان در 45 روز بعد از تولد به مراکز بهداشتی مراجعه کردند و قد و وزن آنها اندازه گیری شد. علاوه بر این قد و وزن مادران نیز اندازه گیری شده و BMI آنها محاسبه گشت. دو پرسشنامه شامل پرسشنامه عمومی و 24 ساعت یادآمد خوارک نیز در این مطالعه به کار رفت.نتایج: میانگین لپتین شیر مادر در دو گروه نوزادان مورد (0.44±0.29 ng/dl) و در گرو شاهد (0.47±0.39 ng/dl) تفاوت معنی داری نشان نداد. همچنین میزان لپتین شیر در مادران دارای نوزادان دختر بیشتر از مادران دارای نوزادان پسر بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. در تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر میزان لپتین شیر مادر مشخص شد که BMI و وزن مادر همبستگی معنی دار و مثبتی با میزان لپتین شیر مادر دارد.نتیجه گیری: شیر مادر به علت داشتن هورمون لپتین می تواند از گذر چاقی مادر به نوزاد جلوگیری کند و نتایج این مطالعه تاکید بر ضرورت تغذیه انحصاری با شیر مادر دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیلی، محمد، جزایری، عبدالقاسم، خاقانی، شهناز، رحیمی، عباس، درستی، احمدرضا، پاک نژاد، زهرا، و چماری، مریم. (1385). غلظت لپتین در شیر مادر و ارتباط آن با چاقی مادر و نوزاد. مجله آریا، 2((5) 1)، 18-22. SID. https://sid.ir/paper/117003/fa

    Vancouver: کپی

    خلیلی محمد، جزایری عبدالقاسم، خاقانی شهناز، رحیمی عباس، درستی احمدرضا، پاک نژاد زهرا، چماری مریم. غلظت لپتین در شیر مادر و ارتباط آن با چاقی مادر و نوزاد. مجله آریا[Internet]. 1385؛2((5) 1):18-22. Available from: https://sid.ir/paper/117003/fa

    IEEE: کپی

    محمد خلیلی، عبدالقاسم جزایری، شهناز خاقانی، عباس رحیمی، احمدرضا درستی، زهرا پاک نژاد، و مریم چماری، “غلظت لپتین در شیر مادر و ارتباط آن با چاقی مادر و نوزاد،” مجله آریا، vol. 2، no. (5) 1، pp. 18–22، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/117003/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button