مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف کود دامی بر عملکرد کمی و کیفی و شاخص های شیمیایی اسانس زیره سبز

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 216

چکیده

 کود دامی ضمن تامین عناصر غذایی با افزایش ظرفیت نگهداری رطوبت در خاک باعث افزایش عملکرد گیاهان دارویی می شود. با توجه به اهمیت کیفیت در گیاهان دارویی, به منظور بررسی نقش کود دامی در افزایش عملکرد, کیفیت, میزان اسانس و شاخص های شیمیایی آن در گیاه دارویی زیره سبز, آزمایشی در سال زراعی 83-82 در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک - زابل در چهار تکرار انجام شد. تجزیه شیمیایی اسانس با دستگاه گاز کروماتوگرافی GC صورت گرفت. نتایج نشان داد مصرف کود دامی باعث افزایش عملکرد دانه , بیولوژیک, تعداد چتر در بوته و تعداد دانه در بوته شد. در حالیکه تاثیری بر تعداد دانه در چتر, ارتفاع گیاه, وزن هزار دانه, عملکرد کاه و شاخص برداشت نداشت. میزان عناصر کلسیم, منیزیم, آهن, فسفر, پتاسیم, منگنز, روی و مس موجود در دانه زیره سبز تحت تاثیر کود دامی قرار نگرفت. ولی غلظت سدیم با مصرف کود کاهش یافت. مصرف کود دامی بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد, باعث افزایش معنی دار میزان اسانس و شاخص های کومین آلدهید, پاراسمین و میرسن موجود در آن شد؛ اما میزان آلفاپینن, بتاپینن, گاماترپینن و 1 و 4- پارامنتادین 7- آل با مصرف کود دامی کاهش یافت. بین شاخص های شیمیایی اصلی اسانس رابطه ای وجود داشت که به صورت مستقیم یا معکوس بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدیان، احمد، قنبری، احمد، و گلوی، محمد. (1385). تاثیر مصرف کود دامی بر عملکرد کمی و کیفی و شاخص های شیمیایی اسانس زیره سبز. پژوهشهای زراعی ایران، 4(2)، 207-216. SID. https://sid.ir/paper/118953/fa

    Vancouver: کپی

    احمدیان احمد، قنبری احمد، گلوی محمد. تاثیر مصرف کود دامی بر عملکرد کمی و کیفی و شاخص های شیمیایی اسانس زیره سبز. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1385؛4(2):207-216. Available from: https://sid.ir/paper/118953/fa

    IEEE: کپی

    احمد احمدیان، احمد قنبری، و محمد گلوی، “تاثیر مصرف کود دامی بر عملکرد کمی و کیفی و شاخص های شیمیایی اسانس زیره سبز،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 207–216، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/118953/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button