Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,194
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه برگی اوره در مراحل مختلف نمو بر عملکرد دانه و درصد پروتئین دو رقم گندم دیم

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 213

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر زمان محلول پاشی اوره بر عملکرد دانه و درصد پروتئین دانه دو رقم گندم دیم سرداری و آذر 2, آزمایشی در مزرعه مرکز خدمات کشاورزی منگور شرقی شهرستان مهاباد در سال زارعی 87- 1386, به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایشی شامل زمان های مختلف محلول پاشی کود از منبع اوره با میزان 50 گرم در 10 مترمربع در مراحل پنجه دهی, پنجه دهی همراه با تو فوردی به میزان 1.5 لیتر در هکتار, طویل شدن ساقه, ظهور برگ پرچم, و تیمار شاهد (عدم کاربرد محلول پاشی) در کرت های فرعی و دو رقم گندم دیم سرداری و آذر 2 در کرت های اصلی بود. نتایج آزمایش نشان داد که رقم گندم آذر 2 (2270.8 کیلوگرم در هکتار) دارای عملکرد دانه بیشتری نسبت به رقم سرداری (1932.5 کیلوگرم در هکتار) بود. تیمارهای محلول پاشی طول سنبله, اجزای عملکرد دانه و عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک و درصد پروتئین را تحت تاثیر قرار دادند. محلول پاشی اوره در مرحله پنجه دهی توام با توفوردی دارای بیشترین عملکرد دانه نسبت به سایر تیمارها بود و 17 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد. تیمارهای محلول پاشی اوره بر روی درصد پروتئین دانه نیز تاثیر معنی داری داشتند. بیشترین درصد پروتئین دانه (16.05 درصد) مربوط به تیمار محلول پاشی اوره در مرحله برگ پرچم در رقم سرداری بود. چنین بنظر می رسد که از محلول پاشی اوره می توان برای افزایش عملکرد و درصد پروتئین دانه گندم دیم استفاده نمود و استعمال محلول اوره توام با تو فوردی در مرحله پنجه دهی موثرترین زمان محلول پاشی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، سلیمان، پیغمبرنژاد، سلیمان، و عارفی، سونیا. (1391). تاثیر تغذیه برگی اوره در مراحل مختلف نمو بر عملکرد دانه و درصد پروتئین دو رقم گندم دیم. پژوهشهای زراعی ایران، 10(1)، 207-213. SID. https://sid.ir/paper/118991/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی سلیمان، پیغمبرنژاد سلیمان، عارفی سونیا. تاثیر تغذیه برگی اوره در مراحل مختلف نمو بر عملکرد دانه و درصد پروتئین دو رقم گندم دیم. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1391؛10(1):207-213. Available from: https://sid.ir/paper/118991/fa

    IEEE: کپی

    سلیمان محمدی، سلیمان پیغمبرنژاد، و سونیا عارفی، “تاثیر تغذیه برگی اوره در مراحل مختلف نمو بر عملکرد دانه و درصد پروتئین دو رقم گندم دیم،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 10، no. 1، pp. 207–213، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/118991/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا