مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر گیاه جارو (Kochia scoparia) در واکنش به سطوح مختلف شوری در محیط کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 159

چکیده

 به منظور بررسی واکنش جوانه زنی بذور گیاه جارو به سطوح مختلف شوری, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی و با دو تکرار در انستیتو تحقیقات کشاورزی پایدار کوردوبا, اسپانیا, انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از سطوح مختلف شوری معادل صفر, 5, 10, 15 و 20 دسی زیمنس بر متر که با ترکیب دو نمک NaCl و CaCl2 به نسبت 2:1 به دست آمد. صفات مورد بررسی شامل درصد جوانه زنی, میزان کل جوانه زنی و سرعت جوانه زنی بودند. نتایج حاصله نشان داد که تعداد نهایی بذور جوانه زده و درصد جوانه زنی با میزان شوری محیط نسبت عکس داشتند. حدود 91% بذور در آب مقطر جوانه زدند, ولی این میزان در شوری 20 دسی زیمنس بر متر به حدود 36 درصد کاهش پیدا کرد. افزایش شوری تا سطح 10 دسی زیمنس بر متر, تاثیر معنی داری بر خصوصیات جوانه زنی بذور نداشت. همچنین با افزایش شوری, مدت زمان لازم برای رسیدن به سطح 50 درصد جوانه زنی, از 28 ساعت در آب مقطر به 78 ساعت در 20 دسی زیمنس بر متر, رسید که این امر نشانگر به تاخیرافتادن جوانه زنی توده بذور به افزایش شوری می باشد. با توجه به کاهش خطی سرعت جوانه زنی در واکنش به افزایش شوری, به نظر می رسد که با افزایش شوری از سطح 30 دسی زیمنس بر متر, سرعت جوانه زنی بذور گیاه جارو به صفر برسد و شاید بتوان این حد را به عنوان آستانه تحمل جوانه زنی گیاه جارو به شوری در نظر گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده, مشخص می شود که جوانه زنی گیاه جارو تحمل خوبی به سطوح بالای شوری داشته و به نظر می رسد که می توان با اعمال مدیریت مناسب در مزرعه, استقرار مطلوبی را در شرایط وجود آب و خاک شور تضمین نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جامی الاحمدی، مجید، کافی، محمد، و نصیری محلاتی، مهدی. (1383). بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر گیاه جارو (Kochia scoparia) در واکنش به سطوح مختلف شوری در محیط کنترل شده. پژوهشهای زراعی ایران، 2(2)، 151-159. SID. https://sid.ir/paper/119033/fa

    Vancouver: کپی

    جامی الاحمدی مجید، کافی محمد، نصیری محلاتی مهدی. بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر گیاه جارو (Kochia scoparia) در واکنش به سطوح مختلف شوری در محیط کنترل شده. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1383؛2(2):151-159. Available from: https://sid.ir/paper/119033/fa

    IEEE: کپی

    مجید جامی الاحمدی، محمد کافی، و مهدی نصیری محلاتی، “بررسی ویژگی های جوانه زنی بذر گیاه جارو (Kochia scoparia) در واکنش به سطوح مختلف شوری در محیط کنترل شده،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 2، no. 2، pp. 151–159، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button