Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,136
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات درجه حرارت بالا و مدت نگهداری بذر علف های هرز بر ماندگاری آنها در کود دامی

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 345

چکیده

 مصرف کودهای دامی یکی از مهمترین راه های آلوده شدن مزارع و باغات به بذر علف های هرز به شمار می رود و دراین رابطه دما و رطوبت از مهمترین عوامل موثر برماندگاری بذور در کود دامی می باشند. به منظور بررسی تاثیر دما و مدت نگهداری بذر در کودهای دامی, برماندگاری بذر علف های هرز آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دما در پنج سطح (25, 40, 50, 60 و 70 درجه سانتی گراد), مدت نگهداری بذر در کود در شش سطح (0.25, 2.5, 0, 3, 5 و 7 روز), گونه های علف های هرز (تاج خروس ریشه قرمز, فالاریس مینور, سلمه تره و خاکشیر) و اثر وجود یا عدم وجود کود گاوی بودند. نتایج نشان دادند که در دمای C°50 در طی 5 روز نگهداری بذور در کود دامی, بذر همه گونه ها از بین رفتند. بذرهای سلمه تره در دمای 60°C به مدت 12 ساعت زنده ماندند. همچنین دما باعث کاهش متوسط زمان جوانه زنی بذور گردید. بین گونه ها از نظر تحمل دما و مدت نگهداری در کود اختلاف معنی داری مشاهده شد, که می تواند ناشی از تفاوت در خصوصیات ساختمانی و فیزیولوژیکی بذور باشد. بطور کلی دربین گونه ها از نظر تحمل دما و مدت نگهداری در کود دامی, سلمه تره مقاوم ترین و خاکشیر حساس ترین گونه بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برومند، مهدی، راشدمحصل، محمدحسن، پارسا، مهدی، و قربانی، رضا. (1388). اثرات درجه حرارت بالا و مدت نگهداری بذر علف های هرز بر ماندگاری آنها در کود دامی. پژوهشهای زراعی ایران، 7(2)، 335-345. SID. https://sid.ir/paper/119169/fa

    Vancouver: کپی

    برومند مهدی، راشدمحصل محمدحسن، پارسا مهدی، قربانی رضا. اثرات درجه حرارت بالا و مدت نگهداری بذر علف های هرز بر ماندگاری آنها در کود دامی. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1388؛7(2):335-345. Available from: https://sid.ir/paper/119169/fa

    IEEE: کپی

    مهدی برومند، محمدحسن راشدمحصل، مهدی پارسا، و رضا قربانی، “اثرات درجه حرارت بالا و مدت نگهداری بذر علف های هرز بر ماندگاری آنها در کود دامی،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 335–345، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119169/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا