مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توانایی تحمل، عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم به شوری آب آبیاری در مراحل حساس رشد

صفحات

 صفحه شروع 726 | صفحه پایان 734

چکیده

 این آزمایش بمنظور بررسی توانایی تحمل عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم نسبت به شوری آب آبیاری در مراحل حساس رشد, به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان در سال 1388 اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل ارقام گندم الوند, توس, سایسون, نوید و شوری آب آبیاری حاصل از نمک کلرید سدیم در پنج سطح 0, 4, 8, 12 و 16 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری, درصد و سرعت سبز شدن, ارتفاع, وزن هزار دانه, تعداد دانه در سنبله, تعداد سنبله در گلدان, عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه ارقام گندم کاهش یافت. رقم نوید در کلیه سطوح تنش, درصد سبز بالاتری داشت. در شرایط عدم تنش و شوری 4 دسی زیمنس بر متر, رقم الوند و در سطوح بالاتر تنش, رقم توس از ارتفاع بیشتری در مرحله زایشی برخوردار بودند. در سطوح شاهد و شوری 4 دسی زیمنس بر متر, رقم سایسون و در سطوح 8, 12 و 16 دسی زیمنس بر متر, رقم توس در اکثر صفات عملکرد و اجزاء عملکرد نسبت به سایر ارقام برتری معنی داری نشان داد. شاخص تحمل به تنش رقم سایسون در شوری 4 و 8 دسی زیمنس بر متر, بیشتر از دیگر ارقام بود, اما در دو سطح 12 و 16 دسی زیمنس بر متر, بالاترین مقادیر این شاخص به رقم توس تعلق داشت. رقم الوند نیز در کلیه سطوح شوری, کمترین شاخص تحمل به تنش را دارا بود. تعداد سنبله در گلدان بیشترین اثر مستقیم را بر عملکرد دانه ارقام گندم در شرایط تنش دارا بود. همچنین اثر غیر مستقیم عملکرد بیولوژیک از طریق تعداد سنبله در گلدان نسبت به سایر اثرات غیر مستقیم آن, بیشترین سهم را در عملکرد گندم داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سعادتیان، بیژن، سلیمانی، فاطمه، احمدوند، گودرز، و وجدانی آرام، سمیه. (1391). بررسی توانایی تحمل, عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم به شوری آب آبیاری در مراحل حساس رشد. پژوهشهای زراعی ایران، 10(4)، 726-734. SID. https://sid.ir/paper/119285/fa

    Vancouver: کپی

    سعادتیان بیژن، سلیمانی فاطمه، احمدوند گودرز، وجدانی آرام سمیه. بررسی توانایی تحمل, عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم به شوری آب آبیاری در مراحل حساس رشد. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1391؛10(4):726-734. Available from: https://sid.ir/paper/119285/fa

    IEEE: کپی

    بیژن سعادتیان، فاطمه سلیمانی، گودرز احمدوند، و سمیه وجدانی آرام، “بررسی توانایی تحمل, عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم به شوری آب آبیاری در مراحل حساس رشد،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 10، no. 4، pp. 726–734، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button