Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

863
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر جوانه زنی و آستانه تحمل به شوری جو

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 120

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر شوری بر جوانه زنی و تعیین آستانه تحمل به شوری جو,2 آزمایش بصورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در پتری دیش و گلدان انجام گرفت. آزمایش اول شاخص های جوانه زنی 23 نمونه جو (17 نمونه وحشی و شش رقم اصلاح شده) در چهار تیمار شوری 0, 100, 200 و 300 میلی مولار NaCl در سه تکرار و در آزمایش دوم, آستانه تحمل به شوری 7 نمونه انتخاب شده از آزمایش اولدر پنج تیمار (1.3, 5, 10, 15 و 20 دسی زیمنس بر متر) در چهار تکرار آنالیز شد. شاخص های درصد جوانه زنی, طول, وزن تر, خشک, میزان سدیم, پتاسیم ریشه اولیه و محور روی لپه در آزمایش اول, و همچنین آستانه تحمل به شوری, ارتفاع ساقه, وزن تر, خشک, میزان سدیم و پتاسیم گیاه درآزمایش دوم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد درصد جوانه زنی درهمه نمونه ها با افزایش غلظت کلرید سدیم به طور معنی داری (P≤0.05) کاهش یافت. با توجه به عملکرد نسبی وزن خشک, افضل با مقدار 25.24 دسی زیمنس بر متر و نمونه Hordeum murinum (ایلام ) با مقدار 16.65 دسی زیمنس بر متر به ترتیب بیشترین و کمترین EC50 را نسبت به نمونه های دیگر نشان دادند. در این آزمایش رقم بومی در مقایسه با سایر ارقام در شرایط تنش مقاومتر بود و به احتمال زیاد دارای ژن های مقاومت به شوری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوش خلق سیما، نیراعظم، علی تبار، رمضانعلی، اقبالی نژاد، مهله، بابازاده، پریسا، و طالع احمد، سارا. (1392). تاثیر شوری بر جوانه زنی و آستانه تحمل به شوری جو. پژوهشهای زراعی ایران، 11(1)، 107-120. SID. https://sid.ir/paper/119296/fa

    Vancouver: کپی

    خوش خلق سیما نیراعظم، علی تبار رمضانعلی، اقبالی نژاد مهله، بابازاده پریسا، طالع احمد سارا. تاثیر شوری بر جوانه زنی و آستانه تحمل به شوری جو. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1392؛11(1):107-120. Available from: https://sid.ir/paper/119296/fa

    IEEE: کپی

    نیراعظم خوش خلق سیما، رمضانعلی علی تبار، مهله اقبالی نژاد، پریسا بابازاده، و سارا طالع احمد، “تاثیر شوری بر جوانه زنی و آستانه تحمل به شوری جو،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 107–120، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا