مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر ترکیب های مختلف سوبسترا بر فرآیند میوه دهی قارچ شی تاکه (اولین گزارش تولید در ایران)

صفحات

 صفحه شروع 501 | صفحه پایان 507

چکیده

 قارچ شی تاکهLentinula edodes (Berk) Singer/Pegler) ) از لحاظ تولید مرتبه دوم را در میان قارچ های خوراکی مهم دنیا به خود اختصاص داده است. این قارچ به خاطر طعم و مزه بی نظیر و همچنین خواص دارویی مدتهای مدیدی است که مورد توجه ویژه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت در دنیا و همچنین با توجه به تاثیر بستر کاشت بر تولید میوه در این قارچ دارویی, تحقیقی در یک طرح بلوک کاملا تصادفی با چهار فرمول بستر کاشت شامل: 1) خاک اره, سبوس گندم, ارزن 2) خاک اره, سبوس برنج, ملاس, گچ و سوپر فسفات کلسیم 3) خاک اره, سبوس گندم و تفاله چای 4) خاک اره, ساکارز, اسید سیتریک, گچ و کربنات کلسیم بر فرآیند زود میوه دهی, عملکرد, بهره وری بیولوژیکی, میانگین تعداد و وزن هر قارچ با 6 تکرار بررسی شد. نتایج این بررسی ها نشان داد که آغاز میوه دهی در فرمول سوبسترای 1 بسیار زودتر (58 روز از تلقیح تا تولید میوه) از بقیه فرمول ها رخ داد. همچنین این فرمول سبب بیشترین عملکرد (112.3 g/log) و بهره وری بیولوژیکی (%35.09) در بین سایر فرمول های سوبسترای مورد بررسی داشت. تعداد قارچ نیز در فرمول سوبسترای 1 بیشترین مقدار (16.67 N/log) بود. لازم به ذکر است که بین فرمول های سوبسترای 1 و 2 از لحاظ خصوصیات اندازه گیری شده, اختلاف معنی داری وجود نداشت. بیشترین میانگین وزن قارچ تعلق به فرمول سوبسترای 4 با 14.33 گرم قارچ داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رازقی یدک، لیلا، عزیزی، مجید، و فارسی، محمد. (1389). مطالعه تاثیر ترکیب های مختلف سوبسترا بر فرآیند میوه دهی قارچ شی تاکه (اولین گزارش تولید در ایران). پژوهشهای زراعی ایران، 8(3)، 501-507. SID. https://sid.ir/paper/119359/fa

    Vancouver: کپی

    رازقی یدک لیلا، عزیزی مجید، فارسی محمد. مطالعه تاثیر ترکیب های مختلف سوبسترا بر فرآیند میوه دهی قارچ شی تاکه (اولین گزارش تولید در ایران). پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(3):501-507. Available from: https://sid.ir/paper/119359/fa

    IEEE: کپی

    لیلا رازقی یدک، مجید عزیزی، و محمد فارسی، “مطالعه تاثیر ترکیب های مختلف سوبسترا بر فرآیند میوه دهی قارچ شی تاکه (اولین گزارش تولید در ایران)،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 501–507، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119359/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button