مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,002
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

زعفران: بررسی 70 سال پژوهش در ایران

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 247

کلیدواژه

چکیده

 علیرغم قدمت هزاران ساله کشت زعفران در مناطق مختلف ایران به ویژه به عنوان یک محصول بومی در مناطق جنوبی و مرکزی خراسان, پژوهشهای مرتبط با این محصول تنها از حدود 70 سال پیش آغاز شده است. با توجه به گذشت حدود 15 سال از آخرین بررسی پژوهشها در زمینه زعفران و نیز شتاب نسبتا مناسب تحقیقات در جنبه های مختلف آن, این بررسی انجام پذیرفت. گرچه در سالهای آغازین, پژوهشها بسیار محدود و عمدتا مرتبط با مسایل زارعی بود اما این بررسی نشان می دهد که سهم قابل توجهی از پژوهشهای زعفران در سالهای اخیر به مسایل زراعی بود اما این بررسی نشان می دهد که سهم قابل توجهی از پژوهشهای زعفران در سالهای اخیر به مسایل ژنتیکی, کشت بافت, جنبه های فراوری و مسایل اقتصادی زعفران معطوف گشته است. در این بررسی سعی شده است آثار منتشر شده قابل دسترس در زمینه زعفران به زبان فارسی که بالغ بر 14 کتاب, 90 طرح پژوهشی, 62 پایان نامه تحصیلی, 66 مقاله علمی پژوهشی و ترویجی و 134 مقاله ارایه شده در کنفرانس ها است, در قالب چهار موضوع اصلی جنبه های زراعی, فراوری, مصارف و کاربرها و نهایتا جنبه های اقتصادی که سهم هریک از نظر تعداد و درصد به ترتیب برابر با 180(47.8%), 100(26.6%), 57(15.4%) و 39(103%) می باشد تقسیم بندی شوند. بررسی توزیع فراوانی آثار منتشرشده به زبان فارسی در زمینه زعفران طی 70 سال گذشته نشان میدهد که نزدیک به 80 درصد این آثار طی 15 سال اخیر منتشر شده اند که نشان دهنده جوان بودن پژوهشها در زمینه زعفران است. برای تعیین سهم جهانی ایران در تحقیقات زعفران, آثار نمایه شده در برخی بانکهای اطلاعاتی مهم بین المللی کشاورزی و پزشکی درسی سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین تلاش شده که با تکیه بر آنچه در گذشته به انجام رسیده است راهبردهای پژوهشی آینده زعفران ترسیم شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قدوسی، حمیدبهادر، کوچکی، آرش، وریدی، مهدی، و بلندی، مرضیه. (1382). زعفران: بررسی 70 سال پژوهش در ایران. پژوهشهای زراعی ایران، 1(2)، 217-247. SID. https://sid.ir/paper/119368/fa

    Vancouver: کپی

    قدوسی حمیدبهادر، کوچکی آرش، وریدی مهدی، بلندی مرضیه. زعفران: بررسی 70 سال پژوهش در ایران. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1382؛1(2):217-247. Available from: https://sid.ir/paper/119368/fa

    IEEE: کپی

    حمیدبهادر قدوسی، آرش کوچکی، مهدی وریدی، و مرضیه بلندی، “زعفران: بررسی 70 سال پژوهش در ایران،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 1، no. 2، pp. 217–247، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button