مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,093
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

825
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تاریخ برداشت بر شاخص های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه

صفحات

 صفحه شروع 225 | صفحه پایان 234

چکیده

 محصول زرشک بی دانه از جمله گیاهان بومی ارزشمندی است که فقط در ایران به عنوان یک محصول باغی پرورش داده می شود. بنابراین مطالعه مسایل مرتبط با, به زراعی این محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این راستا در سال زراعی 1387-1386 آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه سورند از توابع زیرکوه قاینات در استان خراسان جنوبی به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل 4 تاریخ برداشت (19 شهریور, 10 مهر, 1 آبان و 22 آبان) بود. نتایج حاصله نشان داد که تیمارهای مورد بررسی اثر معنی داری بر شاخص های کمی (عملکرد محصول تر همراه شاخه, عملکرد محصول تر بدون شاخه, وزن تر شاخه, عملکرد محصول خشک, وزن تر صد حبه و وزن خشک صد حبه) و کیفی گیاه (pH, درصد مواد جامد محلول, اسیدیته و مقدار آنتوسیانین) داشت. بیشترین عملکرد میوه تر و خشک در آخرین تاریخ برداشت حاصل شد. همچنین با تاخیر در برداشت درصد مواد جامد محلول, مقدار آنتوسیانین ها و pH میوه روندی افزایشی و اسیدیته روندی کاهشی داشت. نتایج همبستگی نشان داد که بین pH و درصد مواد جامد موجود در عصاره میوه همبستگی مثبت و بین pH و اسیدیته همبستگی منفی وجود داشت. همچنین مقدار آنتوسیانین موجود در عصاره میوه, با درصد مواد جامد محلول و pH همبستگی مثبت و با اسیدیته همبستگی منفی نشان داد. بر اساس نتایج حاصله به نظر میرسد بهترین تاریخ برداشت در منطقه از نظر شاخص های کمی و کیفی میوه زرشک, تیمار 22 آبان ماه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی، جبار، رضوانی مقدم، پرویز، و نصیری محلاتی، مرضیه. (1389). اثر تاریخ برداشت بر شاخص های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه. پژوهشهای زراعی ایران، 8(2)، 225-234. SID. https://sid.ir/paper/119402/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی جبار، رضوانی مقدم پرویز، نصیری محلاتی مرضیه. اثر تاریخ برداشت بر شاخص های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(2):225-234. Available from: https://sid.ir/paper/119402/fa

    IEEE: کپی

    جبار فلاحی، پرویز رضوانی مقدم، و مرضیه نصیری محلاتی، “اثر تاریخ برداشت بر شاخص های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 225–234، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button