مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 34

چکیده

 مقدمه و اهداف: وبا همواره به عنوان تهدیدی برای سلامت عمومی کشورهای فقیر و در حال توسعه سراسر دنیا محسوب می شود. هرساله اپیدمی هایی از وبا در دنیا رخ می دهد و در ایران نیز طغیان هایی از این بیماری در طی سال های گذشته در نقاط مختلف کشور گزارش شده است. هدف این پژوهش بررسی اپیدمی و ارتباط بروز بیماری با عوامل خطرساز آن به منظور شناسایی عوامل خطر آن و البته با هدف کاربردی کنترل اپیدمی در همان زمان بوده است.روش کار: این مطالعه, یک مطالعه مورد - شاهدی (case control) به منظور بررسی اپیدمی (outbreak investigation) می باشد. 54 مورد بیمار مبتلا به وبای تشخیص داده شده بر اساس نتایج آزمایشگاهی با 106 شاهد از همسایه های بیماران که از نظر گروه سنی و جنسی همسان شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند.نتایج: در طی بروز اپیدمی وبای کرج درسال 1387در مجموع 54 مورد کشت مدفوع از نظر ویبریو کلرا, سروتایپ اینابا, مثبت اعلام گردید. بر اساس نتایج این مطالعه نسبت شانس برای عوامل خطر مصرف سبزیجات و میوه جات 35.3 و مصرف یخ کارخانه ای 43.4 بدست آمد.نتیجه گیری: مصرف میوه و سبزیجات و مصرف یخ کارخانه ای دو عامل خطر بروز وبا در طی این طغیان بودند. در همان زمان از سبزیجات مصرفی در زمان اپیدمی در سطح شهرستان نیز نمونه برداری بعمل آمد که بعضی ازنمونه سبزیجات از نظر ناگ (NAG) مثبت بودند. در اپیدمی های وبا در ایران باید کنترل سبزیجات وروش آبیاری آن ها و آب مصرفی کارخانه های یخ سازی مورد توجه جدی قرار گیرد. با توجه به نقش این عوامل درچند اپیدمی وبا و بیماری های روده ای دیگر در کشور درسال های گذشته, به منظور پیشگیری از طغیان های در آینده, باید برنامه هایی برای بهداشتی کردن این موارد در کشور به عمل آید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

براتی، حجت اله، گل محمدی، علی، مومنی، عیسی، و مرادی، قباد. (1389). بررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387. مجله اپیدمیولوژی ایران، 6(3)، 28-34. SID. https://sid.ir/paper/120583/fa

Vancouver: کپی

براتی حجت اله، گل محمدی علی، مومنی عیسی، مرادی قباد. بررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387. مجله اپیدمیولوژی ایران[Internet]. 1389؛6(3):28-34. Available from: https://sid.ir/paper/120583/fa

IEEE: کپی

حجت اله براتی، علی گل محمدی، عیسی مومنی، و قباد مرادی، “بررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387،” مجله اپیدمیولوژی ایران، vol. 6، no. 3، pp. 28–34، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/120583/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button