مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,042
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل موثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد، 1386

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 مقدمه و اهداف: تغذیه انحصاری با شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک می باشد که تامین کننده نیازهای جسمی فیزیولوژیکی و روحی او تا 6 ماهگی است و بروز برخی عفونت ها با تغذیه با شیر مادر کاهش می یابد. گزارش حاضر با هدف تعیین شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی و برخی عوامل موثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد ارایه می شود.روش کار: طی یک مطالعه مقطعی مبتنی بر جمعیت به وسیله نمونه گیری طبقه ای خوشه ای تعداد 1450 طفل 7-12 ماه از 30 خوشه انتخاب شد. اطلاعات به وسیله پرسش نامه و مصاحبه با مادر جمع آوری گردید. تغذیه انحصاری با شیر مادر به صورت تغذیه با شیر تا پایان 6 ماهگی بدون مصرف هیچ گونه مواد غذایی بدون در نظر گرفتن قطره و شربت (ویتامین, مکمل ها و داروها) تعریف شد.نتایج: میزان پاسخ مادران به شرکت در مطالعه %87.4 بود. %51.2 پسر و 618) %48.8 نفر) دختر بودند. شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی %56.4 با (%95CI:63.2-49.7) بود. این مقدار در پسران %57.2 با (%95CI:64.4-49.9) و دختران (%95CI:48.7-62.6) %55.7 بود. (%95CI:88.7-94.7) %91.7 اطفال مورد بررسی بلافاصله پس از زایمان تغذیه با شیر مادر شده اند. سن مادر, آگاهی مادر از کافی بودن شیر و توصیه اطرافیان به مصرف شیر خشک فاکتورهایی بودند که در مدل رگرسیون لجستیگ چندگانه رابطه معنی داری با تغذیه با شیر مادر تا 6 ماهگی داشتند.نتیجه گیری: حدود %43 از کودکان تا 6 ماهگی جایگزینی مثل غذای خانواده یا شیر خشک برای شیر مادر دارند. با توجه به اهمیت تاثیر مصرف شیر مادر ارایه برنامه های آموزشی از طرف وزارت بهداشت و بالا بردن آگاهی مادران نسبت به شیردهی می تواند از اولویت های بهداشتی در سلامت کودکان باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

خبازخوب، مهدی، فتوحی، اکبر، مجدی، محمدرضا، مرادی، علی، جواهرفروش زاده، علی، رضوان، بیژن، حائری کرمانی، زهرا، و قدسی، حشمت. (1386). تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل موثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد, 1386. مجله اپیدمیولوژی ایران، 3(3-4)، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/120741/fa

Vancouver: کپی

خبازخوب مهدی، فتوحی اکبر، مجدی محمدرضا، مرادی علی، جواهرفروش زاده علی، رضوان بیژن، حائری کرمانی زهرا، قدسی حشمت. تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل موثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد, 1386. مجله اپیدمیولوژی ایران[Internet]. 1386؛3(3-4):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/120741/fa

IEEE: کپی

مهدی خبازخوب، اکبر فتوحی، محمدرضا مجدی، علی مرادی، علی جواهرفروش زاده، بیژن رضوان، زهرا حائری کرمانی، و حشمت قدسی، “تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل موثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد, 1386،” مجله اپیدمیولوژی ایران، vol. 3، no. 3-4، pp. 45–53، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/120741/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button