مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تجویز توام «روی» و ویتامین A تکمیلی بر میزان سرمی لیپوپروتئین ها، آپوپروتئین های B و A-I و وضعیت گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع I

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

 سابقه و هدف: عنصر «روی», یک ریزمغذی ضروری است و در بسیاری از متالوآنزیم های مهم یافت می شود. این عنصر در بسیاری از فرایندهای متابولیک از جمله متابولیسم طبیعی ویتامین A لازم است. ویتامین A نیز در جذب و استفاده از «روی» تاثیر می گذارد. از طرفی, مطالعات جدید نشان می دهند که ویتامین A ترشح انسولین را تحریک می کند. با توجه به این که در بیماران دیابتی نوع I اختلالاتی در متابولیسم این دو عنصر وجود دارد, پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر تجویز توام «روی» و ویتامین A تکمیلی بر میزان سرمی لیپوپروتئین ها, آپوپروتئین های B و A-I و وضعیت گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع I انجام شد.مواد و روش ها: 52 فرد دیابتی 7 تا 20 ساله با حداقل 2 سال سابقه ابتلا به دیابت نوع I, بدون بیماری های متابولیکی یا مصرف دارو, تحت درمان با انسولین به مدت 12 هفته, در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور شرکت کردند. افراد دیابتی بر اساس سن, جنس و طول مدت ابتلا به دیابت همسان سازی شدند و در یکی از دو گروه مورد (مکمل یاری شده با شربت سولفات «روی» به میزان 10mg/d و قرص ویتامین A به میزان نصف قرص 25000IU, یک روز در میان) و شاهد (دریافت کننده دارونمای هر یک از مکمل های بالا) قرار گرفتند. کارآزمایی در 48 بیمار تا پایان مطالعه ادامه یافت. دریافت مواد غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته بررسی و با نرم افزارFood Processor III  آنالیز شد. غلظت این مواد در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای کارآزمایی تعیین شد: کلسترول تام (TC), تری گلیسرید (TG), کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-c), کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-c), آپوپروتئین های B و A-I, قند خون ناشتا (FBS), هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و انسولین سرمیافته ها: میانگین کلسترول تام, تری گلیسرید, کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین, کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا, آپوپروتئین B, قند خون ناشتا, انسولین سرم و هموگلوبین گلیکوزیله تفاوت آماری معنی داری را در گروه دریافت کننده مکمل نسبت به گروه شاهد در انتهای مطالعه نشان نداد و فقط در میانگین آپوپروتئینA-I  افزایش معنی داری درگروه دریافت کننده مکمل نسبت به گروه شاهد در انتهای مطالعه مشاهده شد (P<0.0001).نتیجه گیری: به نظر می رسد که مکمل یاری کودکان دیابتی نوع I با «روی» و ویتامین A باعث افزایش سطحApoA-I  سرم می شود که احتمالا در کاهش خطر آتروژنیک در این بیماران نقش مهمی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقاسی، مهشید، شیدفر، فرزاد، وفا، محمدرضا، حیدری، ایرج، و حقانی، حمید. (1387). اثر تجویز توام «روی» و ویتامین A تکمیلی بر میزان سرمی لیپوپروتئین ها, آپوپروتئین های B و A-I و وضعیت گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع I. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(2 (پی در پی 9))، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/121181/fa

    Vancouver: کپی

    آقاسی مهشید، شیدفر فرزاد، وفا محمدرضا، حیدری ایرج، حقانی حمید. اثر تجویز توام «روی» و ویتامین A تکمیلی بر میزان سرمی لیپوپروتئین ها, آپوپروتئین های B و A-I و وضعیت گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع I. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(2 (پی در پی 9)):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/121181/fa

    IEEE: کپی

    مهشید آقاسی، فرزاد شیدفر، محمدرضا وفا، ایرج حیدری، و حمید حقانی، “اثر تجویز توام «روی» و ویتامین A تکمیلی بر میزان سرمی لیپوپروتئین ها, آپوپروتئین های B و A-I و وضعیت گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع I،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 2 (پی در پی 9)، pp. 63–71، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121181/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button