مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف عصاره سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 54

چکیده

 سابقه و هدف: نتایج برخی از مطالعات حاکی است که سیر و فرآورده های آن در حالت پایه از بروز فشار اکسایشی تغییرات نامطلوب شاخص های اکسایشی در بیماران قلبی عروقی جلوگیری می نماید. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر مکمل سازی کوتاه مدت عصار ه سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال انجام شد.مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن با توجه به ماهیت پژوهش, بر مبنای پژوهش های نیمه تجربی بود. از بین افراد واجد شرایط تعداد 24 نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب شد که از این 24 نفر 12 نفر افراد فعال و 12 نفر افراد غیر فعال بودند. میانگین سن, قد, وزن و حداکثر اکسیژن مصرفی آزمودنی ها به ترتیب در گروه فعال (22.1±0.6 سال, 162±0.1 سانتی متر, 54.2±7.9 کیلوگرم, 39.9±8.9 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) و در گروه غیر فعال (21.8±0.9 سال, 165±0.1 سانتی متر, 55.7±5.6 کیلوگرم, 32.4±5.18 میلی لیتر/کیلوگرم/ دقیقه) بود. هر دو گروه به مدت 14 روز مکمل عصاره سیر (800 میلی گرم در روز) مصرف کردند. سپس همه آزمودنی ها پس از دوره مکمل سازی در قرارداد ورزشی درمانده ساز شرکت کردند. نمونه خونی اولیه در حالت پایه قبل از شروع مکمل سازی, نمونه خونی دوم پس از تکمیل دوره مکمل سازی و نمونه سوم پس از فعالیت درمانده ساز گرفته شد. داده های نرمال با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس مکرر, بونفرونی و t مستقل در سطح معنی داری پنج درصد با نرم افزار SPSS نسخه 19 بررسی شدند.یافته ها: نتایج نشان داد مصرف 14 روزه عصاره سیر در حالت پایه بر کراتین کیناز تاثیر معنی داری نداشت, همچنین این عصاره نتوانست از افزایش شاخص آسیب (کراتین کیناز) بعد از فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال جلوگیری نماید (p<0.05). از طرفی, اختلاف معنی داری در افزایش این آنزیم بعد از فعالیت درمانده ساز, بین دو گروه فعال و غیر فعال وجود داشت (P<0.05).نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است از آنجا که میزان کراتین کیناز بعد از فعالیت درمانده ساز در گروه فعال به طور معنی داری نسبت به گروه غیر فعال کمتر بود, مصرف عصاره سیر به همراه فعالیت ورزشی توصیه می شود.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شهیدی، فرشته، کاشف، مجید، و مبارکی، معصومه. (1395). تاثیر مصرف عصاره سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(2)، 47-54. SID. https://sid.ir/paper/121189/fa

    Vancouver: کپی

    شهیدی فرشته، کاشف مجید، مبارکی معصومه. تاثیر مصرف عصاره سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(2):47-54. Available from: https://sid.ir/paper/121189/fa

    IEEE: کپی

    فرشته شهیدی، مجید کاشف، و معصومه مبارکی، “تاثیر مصرف عصاره سیر بر کراتین کیناز تام سرمی متعاقب یک جلسه فعالیت درمانده ساز در دختران فعال و غیر فعال،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 2، pp. 47–54، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121189/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button