مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,793
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون روغن مایع مخلوط حاوی روغن های کانولا و کنجد بدون آنتی اکسیدان سنتزی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 92

چکیده

 سابقه و هدف: روغن دانه کنجد استخراج شده به روش پرس سرد, آنتی اکسیدان طبیعی بیشتری را در خود حفظ کرده و پایداری قابل قبولی را نشان می دهد. این مطالعه با هدف بررسی امکان استفاده از قابلیت آنتی اکسیدانی طبیعی روغن کنجد در بهبود پایداری روغن های نباتی کمتر پایدار (نظیر کانولا) انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه, مخلوط هایی از نسبت های متفاوت روغن کنجد (20, 30, 50, 60 %) با روغن کانولا و یک نسبت روغن کانولا با آنتی اکسیدان TBHQ (100ppm) تهیه شده و پایداری اکسیداتیو آن ها ارزیابی شد. این ارزیابی شامل اندازه گیری عدد پراکسید, یدی, اسیدی, پایداری اکسیداتیو (رنسیمت) و ترکیب اسید چرب بود. علاوه براین مقدار فنول کل (TP) و فعالیت آنتی اکسیدانی کل آن ها به وسیله تست FRAP اندازه گیری شد.یافته ها: ترکیب اسید چرب نشان داد که هر چه نسبت روغن کنجد در روغن مخلوط بیشتر شود, مقدار اسید چرب لینولئیک در روغن مخلوط بیشتر شده و اسیدهای چرب اولئیک و لینولنیک کاهش می یابد. با افزایش درصد روغن کنجد, فعالیت آنتی اکسیدانی مخلوط بیشتر شده به طوری که در غلظت 60%, روغن مخلوط دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی, بعد از روغن کانولا حاوی TBHQ, بود. بالاترین مقدار معنی دار TP و پایداری اکسیداتیو, در روغن کنجد مشاهده شد و روغن های دیگر مقادیر کمتری را نشان دادند, به طوری که با افزایش نسبت روغن کنجد در مخلوط, مقدار TP آن ها افزایش یافت.نتیجه گیری: روغن مخلوط کانولا/ کنجد بدون اضافه کردن آنتی اکسیدان های سنتزی پایداری اکسیداتیو بیشتری نسبت به روغن کانولا به تنهایی داشته و هرچه نسبت روغن کنجد بالاتر باشد این پایداری بیشتر است. با توجه به قیمت بالای روغن کنجد فرمول های A و B که به ترتیب دارای نسبت 20 و 30 درصد روغن کنجد می باشند, جهت تولید پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، تیمور، حاتمی، مسعود، میرزائی سیس آباد، یحیی، هوشیاری، علی، و نجاتیان، محمد. (1393). فرمولاسیون روغن مایع مخلوط حاوی روغن های کانولا و کنجد بدون آنتی اکسیدان سنتزی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(3)، 83-92. SID. https://sid.ir/paper/121195/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی تیمور، حاتمی مسعود، میرزائی سیس آباد یحیی، هوشیاری علی، نجاتیان محمد. فرمولاسیون روغن مایع مخلوط حاوی روغن های کانولا و کنجد بدون آنتی اکسیدان سنتزی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(3):83-92. Available from: https://sid.ir/paper/121195/fa

    IEEE: کپی

    تیمور محمدی، مسعود حاتمی، یحیی میرزائی سیس آباد، علی هوشیاری، و محمد نجاتیان، “فرمولاسیون روغن مایع مخلوط حاوی روغن های کانولا و کنجد بدون آنتی اکسیدان سنتزی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 83–92، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا