مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوهای غذایی با تراکم املاح استخوان در نمونه ای از زنان یائسه ساکن شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعات اندکی رابطه الگوهای غذایی با تراکم املاح استخوان (BMD) را بررسی کرده اند. هدف مطالعه حاضر, تعیین این رابطه در نمونه ای از زنان یائسه ساکن شهر تهران بود.مواد و روش ها: 160 زن در این مطالعه مقطعی شرکت کردند. پس از تکمیل پرسشنامه های اطلاعات عمومی, فعالیت بدنی و بسامد خوراک,BMD  مهره های کمری و گردن ران آن ها با dual-energy X-ray absorptiometry اندازه گیری شد. الگوهای غذایی به روش تحلیل عاملی شناسایی شدند. نسبت شانس برای داشتن BMD پایین (مقادیر کمتر از میانه) در رابطه با الگوهای غذایی نیز با آنالیز رگرسیون لجستیک محاسبه شد.یافته ها: 6 الگوی غذایی شناسایی شد. پس از تعدیل اثر مخدوش کننده های احتمالی, در زنانی که نمره بالاتری (مقادیر بیشتر از میانه) از الگوهای غذایی اول یا دوم داشتند, نسبت به زنان دارای نمرات پایین تر (مقادیر کمتر از میانه) شانس داشتن BMD پایین به ترتیب در نواحی مهره های کمری ( p=0.04و 4.96- %95 CI: 1.05و(OR=2.29 و گردن ران (P<0.01 و 6.09-1.31 %95 CI: و (OR=2.83 بیشتر بود. الگوی غذایی اول, غنی از لبنیات پرچرب, گوشت احشا, گوشت قرمز یا فراوری شده و غلات کامل بود. الگوی غذایی دوم غنی از سیب زمینی سرخ کرده, مایونز, شیرینی جات و دسرها و روغن های مایع بود.نتیجه گیری: الگوهای غذایی غنی از غذاهای حاوی چربی اشباع بالا (مشابه الگوی اول) یا دارای تراکم پایین مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان (مشابه الگوی دوم) ممکن است با BMD در زنان یائسه ساکن شهر تهران ارتباطی منفی داشته باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرامتی، محسن، شریعتی بافقی، سیده الهه، رجایی، علیرضا، و رشیدخانی، بهرام. (1391). ارتباط الگوهای غذایی با تراکم املاح استخوان در نمونه ای از زنان یائسه ساکن شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 7(1 (پی در پی 24))، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/121255/fa

    Vancouver: کپی

    کرامتی محسن، شریعتی بافقی سیده الهه، رجایی علیرضا، رشیدخانی بهرام. ارتباط الگوهای غذایی با تراکم املاح استخوان در نمونه ای از زنان یائسه ساکن شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛7(1 (پی در پی 24)):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/121255/fa

    IEEE: کپی

    محسن کرامتی، سیده الهه شریعتی بافقی، علیرضا رجایی، و بهرام رشیدخانی، “ارتباط الگوهای غذایی با تراکم املاح استخوان در نمونه ای از زنان یائسه ساکن شهر تهران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 1 (پی در پی 24)، pp. 51–62، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121255/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button