مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانوکریستال سلولز و پلی وینیل الکل روی ویژگی های فیزیکی فیلم های بیونانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 74

چکیده

 سابقه و هدف: فیلم های بر پایه بیوپلیمر نشاسته معایبی مثل خواص مکانیکی و بازدارندگی در برابر بخار آب ضعیف دارند که کاربردهای آن ها را در بسته بندی محدود می سازد. برای بهبود ویژگی های فیلم های بر پایه نشاسته, روش های مختلفی مانند مخلوط کردن با پلیمرهای دیگر و استفاده از نانوپرکننده ها پیشنهاد شده اند. نانوکریستال سلولز (NCC) به دلیل زیست تخریب پذیری, غیر سمی بودن, فراوانی در طبیعت, قیمت ارزان و تجدیدپذیری, گزینه مناسبی برای تقویت پلیمر نشاسته به شمار می رود. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر نانوکریستال سلولز و پلی وینیل الکل (PVA) روی ویژگی های فیلم های نشاسته در جهت بهبود خواص مکانیکی و بازدارندگی آن ها بود. مواد و روش ها: در این پژوهش NCC از لینتر پنبه تولید و به مخلوط تشکیل دهنده فیلم نشاسته - پلی وینیل الکل افزوده شد. به منظور بررسی ویژگی های فیلم های حاصل, از آزمون های مختلف مانند خواص مکانیکی, نفوذپذیری بخار آب, آزمون حرارتی, پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد.یافته ها: افزودن PVA و NCC به محلول فیلم ساز نشاسته باعث افزایش حداکثر مقاومت به کشش UTS و کاهش نفوذ پذیری به بخار آب WVP فیلم های بیونانوکامپوزیت حاصل شد. نتایج آزمون XRD نشان داد که دو جزء ماتریکس و پرکننده به خوبی در هم پخش شده اند و بهترین ساختار در غلظت 10 درصد NCC مشاهده شد.نتیجه گیری:PVA  به علت داشتن گروه های OH می تواند با گروه های OH نشاسته پیوند هیدروژنی برقرار کند. این کار موجب افزایش استحکام شبکه پلیمری و بهبود ویژگی های مکانیکی و بازدارندگی فیلم های بیوکامپوزیت می شود. NCC به دلیل دارا بودن ساختار کریستالی با درجه بالای بلوری (که موجب افزایش استحکام و مدول الاستیک آن می شود) و همچنین توانایی تشکیل پیوندهای هیدروژنی قوی با نشاسته و PVA قادر به بهبود ویژگی های مکانیکی و بازدارندگی فیلم های بیونانوکامپوزیت است. در غلظت 10 درصد NCC نانوکامپوزیت ها, بالاترین UTS را نشان دادند, اما در غلظت های بالاتر, UTS کاهش یافت که به تجمع NCC در ماتریکس پلیمری نسبت داده شد. تجمع NCC در غلظت های 15 و 20 درصد به خوبی توسط الگوی XRD به صورت پیک نشان داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوشیروانی، نوشین، قنبرزاده، بابک، و انتظامی، علی اکبر. (1391). اثر نانوکریستال سلولز و پلی وینیل الکل روی ویژگی های فیزیکی فیلم های بیونانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 7(1 (پی در پی 24))، 63-74. SID. https://sid.ir/paper/121260/fa

    Vancouver: کپی

    نوشیروانی نوشین، قنبرزاده بابک، انتظامی علی اکبر. اثر نانوکریستال سلولز و پلی وینیل الکل روی ویژگی های فیزیکی فیلم های بیونانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛7(1 (پی در پی 24)):63-74. Available from: https://sid.ir/paper/121260/fa

    IEEE: کپی

    نوشین نوشیروانی، بابک قنبرزاده، و علی اکبر انتظامی، “اثر نانوکریستال سلولز و پلی وینیل الکل روی ویژگی های فیزیکی فیلم های بیونانوکامپوزیتی بر پایه نشاسته،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 1 (پی در پی 24)، pp. 63–74، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121260/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button