مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر دو نوع آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت بر عناصر اداری در مردان مبتلا به سنگ کلسیمی و غیر مبتلا

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 سابقه و هدف: ابتلا به سنگ های کلیوی از بیماری های شایع در بین جوامع بشری است که معمولا به دنبال اشباع ادرار بروز می کند. بنابراین, میزان آب دریافتی و ترکیبات آن می تواند بر عناصر ادراری و تشکیل سنگ کلیه اثر گذارد. این تحقیق با هدف مقایسه تاثیر آب آشامیدنی شهر تهران (با درجه سختی پایین) و آب معدنی چشمه "اعلا" دماوند (با درجه سختی بالا) بر عناصر ادراری در مردان مبتلا و غیر مبتلا به سنگ کلسیمی بستری شده در بیمارستان "هاشمی نژاد" تهران انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی یک سوکور روی 15 مرد غیر مبتلا و 14 مرد مبتلا به سنگ کلسیمی 15 تا 62 ساله بستری شده در بیمارستان "هاشمی نژاد" تهران انجام شد. مردان غیرمبتلا مشکل کلیوی و سنگ سازی نداشتند و مبتلا به تنگی مجرا, تنگی حالب و پارگی مجرا بودند. افراد مورد مطالعه مکمل سیترات, ویتامین D, C و کلسیم دریافت نمی کردند و دچار پیوری و هماتوری شدید نبودند. در طول مداخله, رژیم غذایی هر فرد بر اساس وزن ایده ال وی تنظیم و کنترل شد. قبل و بعد از هر مداخله, ادرار 24 ساعته و ادرار اول صبح افراد جمع آوری و اگزالات, سیترات, منیزیم, کلسیم, فسفات, اسید اوریک, کراتی نین, وزن مخصوص, pH و حجم ادراری آنها تعیین شد. مقدار آب دریافتی افراد مورد مطالعه در طول مداخله ml/kg/d36 – 30 در نظر گرفته شده بود. همه افراد مورد مطالعه, به مدت 2 روز (روزهای اول و دوم) به میزان محاسبه شده با رژیم کنترل شده آب مقطر دریافت کردند. سپس به مدت 2 روز (روزهای سوم و چهارم) آب آشامیدنی شهر تهران و سرانجام 2 روز (روزهای پنجم  ششم) آب معدنی "دماوند" داده شد. داده ها با استفاده از آنالیز اندازه گیری های تکراری (ANOVA) و نرم افزار SPSS11/5 تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: مردان مبتلا و غیر مبتلا به سنگ از لحاظ سن, وزن, قد و BMI از نظر آماری, تفاوت معنی داری نداشتند. حجم ادرار پس از مصرف آب مقطر و آب تهران (p<0.01) و آب معدنی (p<0.05) نسبت به قبل از مداخله, افزایش آماری معنی داری نشان داد. وزن مخصوص ادراری پس از مصرف آب مقطر و تهران نسبت به قبل از مداخله, کاهش آماری معنی داری نشان داد (p<0.05), همچنین وزن مخصوص ادراری پس از مصرف آب تهران و معدنی نسبت به آب مقطر, کاهش آماری معنی داری نشان داد (p<0.01). میزان دفع کلسیم ادراری با مصرف آب مقطر و تهران, بین دو گروه, تفاوت آماری معنی داری نشان داد (p<0.05). میزان دفع سیترات, منیزیم, فسفات و حجم ادراری در مردان مبتلا به سنگ با مصرف آب تهران نسبت به آب مقطر و در مردان غیر مبتلا با مصرف آب معدنی, میزان دفع منیزیم, فسفات و pH ادراری نسبت به آب مقطر افزایش یافت که تفاوت آماری معنی داری نداشت. نتیجه گیری: نتایج این بررسی پیشنهاد می کند که با افزایش میزان مصرف آب, بدون در نظر گرفتن سختی آب, حجم ادرار, افزایش و وزن مخصوص ادرار, کاهش می یابد. در این مطالعه مشاهده شد که مصرف آب تهران برای افراد مبتلا به سنگ, مفید تر از آب معدنی با درجه سختی بالاست که می تواند از عود مجدد سنگ در این افراد جلوگیری کند, در صورتی که مصرف آب معدنی با درجه سختی بالا برای افراد غیر مبتلا مفید تر از آب تهران بوده و می تواند از تشکیل سنگ کلیه در این افراد جلوگیری کند. یافته های این پژوهش توصیه می کند که میزان دریافت آب مصرفی در افراد افزایش یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع، مریم، امین پور، آزاده، میرزازاده، مجید، آذر، مهین، تذکری، زهرا، محرابی، یداله، و کلانتری، ناصر. (1385). مقایسه تاثیر دو نوع آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت بر عناصر اداری در مردان مبتلا به سنگ کلسیمی و غیر مبتلا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 1(3)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/121289/fa

    Vancouver: کپی

    زارع مریم، امین پور آزاده، میرزازاده مجید، آذر مهین، تذکری زهرا، محرابی یداله، کلانتری ناصر. مقایسه تاثیر دو نوع آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت بر عناصر اداری در مردان مبتلا به سنگ کلسیمی و غیر مبتلا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛1(3):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/121289/fa

    IEEE: کپی

    مریم زارع، آزاده امین پور، مجید میرزازاده، مهین آذر، زهرا تذکری، یداله محرابی، و ناصر کلانتری، “مقایسه تاثیر دو نوع آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت بر عناصر اداری در مردان مبتلا به سنگ کلسیمی و غیر مبتلا،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 3، pp. 1–7، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121289/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button