مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

36,559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

750
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف مکمل های ویتامین و املاح بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 31

چکیده

 مقدمه: پرفشاری خون یکی از مشکلات بیماران دیابتی نوع 2 است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثرات مصرف مکمل های ویتامین های C و E روی و منیزیم بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2 در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.مواد و روش ها: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور, روی 69 بیمار دیابتی نوع 2 تحت درمان با رژیم غذایی یا قرص های پایین آورنده قند خون انجام شد. افراد به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول املاح (n=16, M): دریافت روزانه 200 میلی گرم منیزیم (MgO) و 30 میلی گرم روی (ZnSO4), گروه ویتامین (n=18,V): دریافت روزانه 200 میلی گرم ویتامین C و 150 میلی گرم ویتامین E, گروه توام ویتامین و املاح (n=17, MV): دریافت روزانه دو کپسول حاوی ترکیب هر دو مکمل ویتامین و املاح و گروه شاهد (n=18, P): دریافت دارونما, کلیه افراد به مدت 3 ماه مکمل ها را دریافت کردند. میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع مطالعه و پس از 3 ماه اندازه گیری شد.یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه های تن سنجی, مواد مغذی دریافتی از رژیم غذایی و داروهای مصرفی افراد در طی مطالعه ملاحظه نشد. در گروه توام ویتامین و املاح, کاهش معنی داری در میزان فشارخون سیستولی, دیاستولی و میانگین به ترتیب به میزان 8mmHg (122±16 در مقابل 130±19), 6mmHg (77±9 در مقابل 83±11) و 7mmHg (92±9 در مقابل 99±13) مشاهده شد (P<0.05). در گروه توام ویتامین و املاح, میانگین غلظت پتاسیم سرم, افزایش (P<0.05) و نسبت سدیم به پتاسیم کاهش (P<0.05) یافت. تغییر معنی داری در سایر گروه های مورد بررسی از نظر این فراسنج ها مشاهده نشد. میانگین مالون دی آلدئید پلاسما در گروه های املاح و توام ویتامین و املاح به طور معنی داری کاهش یافت (به ترتیب P<0.05 و P<0.01).نتیجه گیری: در این مطالعه, دریافت توام مکمل ویتامین های C و E و املاح روی و منیزیم سبب کاهش فشارخون در افراد دیابتی نوع 2 شد. به نظر می رسد که دریافت روزانه این مکمل ها در کاهش فشارخون بیماران دیابتی نوع 2 سودمند است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فروید، مریم السادات، جلالی، محمود، و سیاسی، فریدون. (1385). بررسی تاثیر مصرف مکمل های ویتامین و املاح بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 1(1)، 23-31. SID. https://sid.ir/paper/121296/fa

    Vancouver: کپی

    فروید مریم السادات، جلالی محمود، سیاسی فریدون. بررسی تاثیر مصرف مکمل های ویتامین و املاح بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛1(1):23-31. Available from: https://sid.ir/paper/121296/fa

    IEEE: کپی

    مریم السادات فروید، محمود جلالی، و فریدون سیاسی، “بررسی تاثیر مصرف مکمل های ویتامین و املاح بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 1، pp. 23–31، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button