مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی پروتئین هیدرولیز شده با فعالیت آنتی اکسیدانی از امعاء و احشاء ماهی تن زردباله (Thunnus albacares) با آنزیم پروتامکس

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 108

چکیده

 سابقه و هدف: پپتیدهای زیست فعال موجود در پروتئین هیدرولیز شده منجر به فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی در این پروتئین ها شده است. ضایعات غذایی, به عنوان یک ماده بالقوه برای تولید پپتیدهای زیست فعال استفاده می شود. هدف از این مطالعه, تولید پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء تن زردباله در شرایط بهینه با بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد.مواد و روش ها: بعد از تهیه امعاء و احشاء تن زردباله بهینه سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده با تاکید بر خاصیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ بر پایه طرح مرکب مرکزی انجام گرفت. جهت بهینه سازی چهار فاکتور pH, درجه حرارت, زمان واکنش و نسبت آنزیم به سوبسترا به کار گرفته شدند. طول زنجیره پپتیدی و خواص آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از اندازه گیری فعالیت مهار رادیکال های آزاد و آزمون قدرت احیاءکنندگی اندازه گیری شدند.یافته ها: تاثیر هر یک از متغیرهای pH, درجه حرارت, زمان واکنش و نسبت آنزیم به سوبسترا بر میزان خاصیت آنتی اکسیدانی و طول زنجیره پپتیدی معنی دار بود (p<0.05). با این وجود هیچ ارتباط مستقیمی بین این دو پارامتر وجود نداشت. بالا بودن ضریب همبستگی 0.982 (خاصیت آنتی اکسیدانی) و 0.967 (طول زنجیره پپتیدی) حاکی از توانایی خوب مدل در پیش بینی شرایط واکنش بود. با توجه به نتایج, تیمار بهینه دارای فعالیت مهار رادیکال های آزاد 81.43 DPPH, قدرت کاهندگی آهن 0.1 و طول زنجیره پپتیدی 2.98 است (ران 10).نتیجه گیری: در ارتباط با پارامتر فعالیت آنتی اکسیدانی آنچه که مهم ترین نقش را ایفا می کند ویژگی های ذاتی پروتئین هیدرولیز شده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پزشک، سمانه، اجاق، سیدمهدی، رضایی، مسعود، و شعبان پور، بهاره. (1396). بهینه سازی پروتئین هیدرولیز شده با فعالیت آنتی اکسیدانی از امعاء و احشاء ماهی تن زردباله (Thunnus albacares) با آنزیم پروتامکس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(3)، 99-108. SID. https://sid.ir/paper/121341/fa

    Vancouver: کپی

    پزشک سمانه، اجاق سیدمهدی، رضایی مسعود، شعبان پور بهاره. بهینه سازی پروتئین هیدرولیز شده با فعالیت آنتی اکسیدانی از امعاء و احشاء ماهی تن زردباله (Thunnus albacares) با آنزیم پروتامکس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(3):99-108. Available from: https://sid.ir/paper/121341/fa

    IEEE: کپی

    سمانه پزشک، سیدمهدی اجاق، مسعود رضایی، و بهاره شعبان پور، “بهینه سازی پروتئین هیدرولیز شده با فعالیت آنتی اکسیدانی از امعاء و احشاء ماهی تن زردباله (Thunnus albacares) با آنزیم پروتامکس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 3، pp. 99–108، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121341/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button