مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,198
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر بسته بندی های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 67

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به افزایش گرایش مصرف عمومی به آب میوه های تازه و با کیفیت از نظر ویژگی های تغذیه ای, فیزیکی شیمیایی و حسی که کمترین فرایند بر آن ها اعمال شده باشد و از طرفی کوتاه بودن عمر انبارداری این محصولات در یخچال به دلیل رشد سریع میکروارگانیسم ها, هدف این تحقیق, به کارگیری بسته های پلیمری حاوی نانو ذرات نقره و اکسید روی در نگهداری آب پرتقال طبیعی تازه به عنوان روشی جدید, برای حفظ حداکثر مواد مغذی, تازگی و کاهش بار میکروبی آن بود.مواد و روش ها: فیلم های نانوکامپوزیتی های حاوی نقره و اکسید روی به روش مخلوط سازی مذاب در دستگاه اکسترودر تهیه شدند. بسته های مخصوص آب پرتقال با استفاده از این فیلم ها با آب پرتقال تازه پر و در دمای 4oC نگهداری شدند. پایداری میکروبی, میزان اسید آسکوربیک, شاخص قهوه ای شدن, کیفیت رنگ و ویژگی های حسی آب پرتقال بسته بندی شده در لحظه صفر و پس از 7, 28 و 56 روز از انبارداری ارزیابی شد.یافته ها: سرعت رشد میکروبی در آب پرتقال تازه, با استفاده از بسته های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی تا 28 روز پس از انبارمانی به صورت معنی داری (p<0.05). کاهش یافت. میزان نابودی آسکوربیک اسید و تولید ترکیبات قهوه ای در بسته های نانوکامپوزیتی حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی نیز کاهش معنی داری نشان داد (p<0.05). علاوه بر این, برخی ویژگی های حسی شامل بو, مزه و پذیرش کلی برای آب پرتقال موجود در آن بسته ها پس از 28 روز بیشترین امتیاز را دریافت کردند. بسته های نانوکامپوزیتیِ حاوی نقره نیز با وجودکاهش برخی ویژگی های حسی آب پرتقال, طول عمر آب پرتقال تا 28 روز افزایش دادند.نتیجه گیری: به کارگیری بسته های حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی, می تواند طول عمر آب پرتقال تازه را بدون تاثیر منفی بر ویژگی های حسی در دمای 4oC تا 28 روز افزایش دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امامی فر، آریو، کدیور، مهدی، شاهدی باغ خندان، محمد، و سلیمانیان زاد، صبیحه. (1390). ارزیابی اثر بسته بندی های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(1 (پی در پی 20))، 57-67. SID. https://sid.ir/paper/121364/fa

    Vancouver: کپی

    امامی فر آریو، کدیور مهدی، شاهدی باغ خندان محمد، سلیمانیان زاد صبیحه. ارزیابی اثر بسته بندی های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(1 (پی در پی 20)):57-67. Available from: https://sid.ir/paper/121364/fa

    IEEE: کپی

    آریو امامی فر، مهدی کدیور، محمد شاهدی باغ خندان، و صبیحه سلیمانیان زاد، “ارزیابی اثر بسته بندی های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 1 (پی در پی 20)، pp. 57–67، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button