مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,362
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,060
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلزات سنگین سرب، کادمیوم و نیکل در برنج ایرانی و وارداتی مصرفی شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 104

چکیده

 سابقه و هدف: برنج از پرمصرف ترین غلات ایران به شمار می آید. با توجه به افزایش متوسط مصرف سرانه برنج در ایران, واردات این محصول بیش از پیش افزایش یافته است. آلودگی برنج به فلزات سنگین و ورود آن به زنجیره غذایی می تواند اثرات مخربی بر سلامت انسان به همراه داشته باشد, بنابراین تعیین میزان فلزات سنگین در برنج وارداتی و ایرانی و مقایسه با استانداردهای ملی و بین المللی حائز اهمیت می باشد. هدف از این پژوهش بررسی فلزات سنگین سرب, نیکل و کادمیوم در برنج های وارداتی هندی, تایلندی و پاکستانی در قیاس با برنج ایرانی می باشد.مواد و روش ها: نمونه های برنج (450 نمونه) شامل ده نشان تجاری هندی, پنج نشان تجاری ایرانی (طارم, صدری, هاشمی), سه و دو نشان تجاری تایلندی, پاکستانی و در سه ماه متوالی از سطح بازار شهر تهران جمع آوری شد. سنجش فلزات سنگین با استفاده از روش هضم مرطوب و دستگاه طیف سنجی جذب اتمی شعله بر مبنای روش استاندارد بین المللی AOAC صورت گرفت.یافته ها: میانگین میزان کادمیوم در برنج های وارداتی بیش از حد مجاز استاندارد ملی بود و به طور معنی داری بیش از برنج ایرانی (0.010±0.003mgkg-1) می باشد (P<0.05).سرب در نمونه های برنج هندی (1.297±0.237mg kg-1) بیش از سایر نمونه های برنج مورد مطالعه بود و بیش از حد مجاز استاندارد ملی و بین المللی تعیین گردید (P<0.05). نمونه های برنج از نظر میزان نیکل در حد استاندارد می باشند. بین میزان نیکل در نمونه های برنج مورد بررسی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (P³0.05). مقادیر مجاز دریافتی قابل تحمل در هفته (PTWI) برای هریک از فلزات سنگین تعیین شد و با حد مجاز اعلام شده به وسیله FAO/ WHO مورد مقایسه قرار گرفت.نتیجه گیری: میزان فلزات سنگین به ویژه سرب و کادمیوم بیش از حد مجاز تعیین شده بود. بنابراین لازم است نظارت دقیق تری از سوی سیستم های نظارتی ذیصلاح بر واردات برنج صورت پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زیارتی، پریسا، و مصلحی شاد، مریم. (1396). بررسی میزان فلزات سنگین سرب, کادمیوم و نیکل در برنج ایرانی و وارداتی مصرفی شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(2)، 97-104. SID. https://sid.ir/paper/121388/fa

    Vancouver: کپی

    زیارتی پریسا، مصلحی شاد مریم. بررسی میزان فلزات سنگین سرب, کادمیوم و نیکل در برنج ایرانی و وارداتی مصرفی شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(2):97-104. Available from: https://sid.ir/paper/121388/fa

    IEEE: کپی

    پریسا زیارتی، و مریم مصلحی شاد، “بررسی میزان فلزات سنگین سرب, کادمیوم و نیکل در برنج ایرانی و وارداتی مصرفی شهر تهران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 2، pp. 97–104، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121388/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button