مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

755
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 سابقه و هدف: ترکیبات فنلی که در منابع گیاهی وجود دارند, با کاهش سرعت اکسیداسیون چربی ها ارزش تغذیه ای مواد غذایی را بهبود می بخشند. استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی به دلیل سمیت و خطراتی که دارند محدود شده است. در این مطالعه, فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا در روغن سویا بررسی شد در زمینه استخراج ترکیبات فنلی از پوست سیب زمینی راجا تحقیقاتی انجام شد. مواد و روش ها: ترکیبات فنلی با استفاده از روش پرکولاسیون با حلال متانول و روش فراصوت با 5 حلال متانول, اتانول, هگزان, استن و آب از پوست سیب زمینی راجا استخراج شد. اندازه گیری غلظت ترکیبات فنلی عصاره ها با روش فولین سیوکالتو انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا در روغن سویا با استفاده از دو روش گرمخانه گذاری و رنسیمت بررسی شد و اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک برای بررسی پیشرفت واکنش اکسیداسیون اندازه گیری شدند. یافته ها : بیشترین راندمان عصاره گیری به حلال های آب (15.5%) و متانول (6.9%) و بیشترین مقدار ترکیبات فنلی به حلال متانول (680/68mg به ازای گرم وزن خشک گیاه) با روش فراصوت مربوط بود. پس از 16 روز گرمخانه گذاری در 63oC نمونه های روغن سویای حاوی عصاره های متانولی پوست سیب زمینی راجا اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک کمتری نسبت به نمونه روغن شاهد داشتند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با روش رنسیمت نشان داد که روغن های حاوی عصاره پوست سیب زمینی راجا در غلظت های 1600 و 2400ppm دارای پایداری حرارتی بسیار مناسبی هستند. نتیجه گیری: استفاده از روش فراصوت سبب افزایش مقدار کل ترکیبات فنلی استخراج شده نسبت به روش پرکولاسیون شد و زمان عصاره گیری را کاهش داد. عصاره متانولی پوست سیب زمینی راجا دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی و قابل مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری BHA و BHT است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محققی ثمرین، آزاده، پورآذرنگ، هاشم، اخلاقی، هاشم، الهامی راد، امیرحسین، و همت یار، نیما. (1387). فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(3 (پی در پی 10))، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/121407/fa

    Vancouver: کپی

    محققی ثمرین آزاده، پورآذرنگ هاشم، اخلاقی هاشم، الهامی راد امیرحسین، همت یار نیما. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(3 (پی در پی 10)):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/121407/fa

    IEEE: کپی

    آزاده محققی ثمرین، هاشم پورآذرنگ، هاشم اخلاقی، امیرحسین الهامی راد، و نیما همت یار، “فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 3 (پی در پی 10)، pp. 23–32، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121407/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button