مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

919
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن و نانو زئولیت های حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام آنها در افزایش ماندگاری و کیفیت سیب قرمز و زرد لبنانی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 144

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به تولید انبوه سیب در ایران, با استفاده از فناوری های موثر بسته بندی و انبارداری می توان از ضایعات این میوه ارزشمند جلوگیری کرد. نظر به نقش موثر اتیلن در افت کیفیت سیب, این پژوهش با هدف بررسی اثر کاهش اتیلن در بهبود کیفیت دو رقم سیب تولیدی ایران طی انبارداری, انجام شد.مواد و روش ها: آزمایش به صورت طرح کرت خرد شده در زمان بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار و با استفاده از گرانول های حاوی نانو جاذب اتیلن در دو سطح (0 و 10 گرم) و 1- متیل سیکلوپروپن در دو سطح (1 ppm و 0) بر روی سیب قرمز و زرد لبنانی انجام شد. نمونه ها در انبار با دمای ±0.5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90% به مدت 5 ماه, قرار گرفت. ارزیابی کیفی نمونه ها (شامل افت وزن, سفتی بافت, pH, اسیدیته و کل مواد جامد محلول) قبل از انبار و هر ماه یک بار انجام شد. ویتامین ث نیز در ابتدا و انتهای انبارداری تعیین شد.یافته ها: مقایسه میانگین ها نشان داد کمترین (4.39) pH, بیشترین اسیدیته (0.31 درصد), پایین ترین مواد جامد محلول (14.28 درصد), بیشترین سفتی بافت (17.54N/m2), پایین ترین میزان کاهش وزن (3.10 درصد) و بالاترین مقدار ویتامین ث (6.27mg/100g-1) مربوط به تیمار توام 1-MCP و جاذب اتیلن بود و بر عکس بیشترین (4.60) pH, کمترین اسیدیته (0.25 درصد), بیشترین مواد جامد محلول (15.1 درصد),کمترین سفتی بافت (14.30 N/m2), بیشترین میزان کاهش وزن (3.51 درصد) و کمترین مقدار ویتامین ث (5.26mg/100g-1) مربوط به تیمار شاهد بود.نتیجه گیری: استفاده از 1-MCP و نانوجاذب اتیلن به صورت همزمان اثر بهتری در حفظ کیفیت هر دو رقم سیب, نسبت به استفاده از هر کدام به تنهایی داشت. رقم قرمز به علت سفتی بافت بالاتر و ظاهر تازه تر قابلیت انبارمانی بهتری از رقم زرد نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سردابی، فاطمه، مهتدی نیا، جواد، شواخی، فروغ، و جعفری، علی اشرف. (1392). بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن و نانو زئولیت های حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام آنها در افزایش ماندگاری و کیفیت سیب قرمز و زرد لبنانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 135-144. SID. https://sid.ir/paper/121435/fa

    Vancouver: کپی

    سردابی فاطمه، مهتدی نیا جواد، شواخی فروغ، جعفری علی اشرف. بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن و نانو زئولیت های حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام آنها در افزایش ماندگاری و کیفیت سیب قرمز و زرد لبنانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):135-144. Available from: https://sid.ir/paper/121435/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سردابی، جواد مهتدی نیا، فروغ شواخی، و علی اشرف جعفری، “بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن و نانو زئولیت های حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام آنها در افزایش ماندگاری و کیفیت سیب قرمز و زرد لبنانی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 135–144، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121435/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button