مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,271
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

857
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 سابقه و هدف: دوره نوجوانی به دلیل رشد سریع تر عوامل فیزیولوژیکی, یکی از حساس ترین دوره های رشد انسان محسوب می شود. تغذیه مناسب می تواند کمک شایانی به کیفیت رشد نوجوانان نماید. این مطالعه با هدف شناخت وضعیت صبحانه و میان وعده صرف شده دانش آموزان اقوام ایرانی در زمستان 1393 انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 2444 دانش آموز 14-12 ساله از قومیت های ترک, ترکمن, سیستانی و بلوچی, عرب و کرد که به روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای و تصادفی انتخاب شدند, انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته حاوی متغیرهای فردی و وابسته با 17 سوال باز و بسته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. کلیه مواد غذایی صرف شده در صبحانه و میان وعده مدرسه برای روز جاری و روز ماقبل ثبت گردید. داده های جمع آوری شده, کدگذاری و با نرم افزار SPSS18 در سطح معنی داری P<0.05 مورد تحلیل قرار گرفت.یافته ها : میانگین انواع مواد غذایی صرف شده در صبحانه داخل منزل 2.2 و میان وعده مدرسه 1.8 نوع بود. 17.3 درصد دانش آموزان در منزل صبحانه نخوردند و 16.2 درصد دانش آموزان در مدرسه هیچ غذایی صرف نکردند. کمترین مواد غذایی صرف شده از گروه میوه جات و سبزیجات و بیشترین از گروه متفرقه بود. کیفیت 16درصد مواد غذایی صرف شده نامناسب بود. بین وضعیت صبحانه و میان وعده صرف شده و قومیت های مورد مطالعه ارتباط معنی دار وجود داشت (0.001>P).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت صبحانه و میان وعده صرف شده دانش آموزان در قومیت های مورد مطالعه متفاوت بوده و در همه اقوام نیازمند به ارتقاء می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مطلق، محمداسماعیل، طاهری، مجذوبه، قدیمی، رضا، و نصراله پورشیروانی، سیدداوود. (1396). وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(1)، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/121455/fa

    Vancouver: کپی

    مطلق محمداسماعیل، طاهری مجذوبه، قدیمی رضا، نصراله پورشیروانی سیدداوود. وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(1):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/121455/fa

    IEEE: کپی

    محمداسماعیل مطلق، مجذوبه طاهری، رضا قدیمی، و سیدداوود نصراله پورشیروانی، “وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 1، pp. 29–36، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121455/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا