مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر میزان غلظت گاز دی اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته بندی شده با اتمسفر اصلاح شده

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 97

کلیدواژه

اتمسفر اصلاح شده (MAP)Q2

چکیده

 سابقه و هدف: خرمای رقم برحی, یکی از محصولات با ارزش ایران است که هنوز از جایگاه واقعی خود در بازارهای داخلی و خارجی برخوردار نیست. به منظور افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت آن در مرحله دمباز طی بازار رسانی, پژوهش زیر انجام گرفت.مواد و روش ها: خرما به روش اتمسفر اصلاح شده (MAP فعال) با دو غلظت گازی (5 درصد اکسیژن/10 درصد دی اکسید کربن/85 درصد نیتروژن), (5 درصد اکسیژن/20 درصد دی اکسید کربن/75 درصد نیتروژن), و تیمار شاهد (بسته بندی با MAP غیرفعال) بسته بندی شد. برای بسته بندی از کیسه پلی اتیلنی پنج لایه با 80 میکرون ضخامت استفاده شد. بسته ها در سردخانه با برودت0 تا 3oC- و رطوبت نسبی80-75 درصد قرار گرفتند. پس از 30, 60 و90 روز, بسته ها از انبار خارج و از نظر خواص کمی و کیفی شامل تغییرات رنگ, قند اینورت و قند کل, مواد جامد محلول, اسیدیته,pH , درصد تبدیل به رطب و کاهش وزن ارزیابی شدند. نتایج تحت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی توسط نرم افزار آماری SAS و مقایسه میانگین ها به روش آزمون چند دامنه ای دانکن (p<0.05) انجام گرفت.یافته ها : میوه ها در بسته بندی MAP فعال با 10 و 20 درصد دی اکسید کربن دارای کمترین کاهش وزن نسبت به شاهد بودند. در تیمار شاهد با گذشت زمان انبارداری, قند اینورت و قندکل میوه ها افزایش داشت. در تیمارهای MAP با 10 و 20 درصد دی اکسید کربن با گذشت زمان انبارداری, تغییرات رسیدگی معنی دار نبود.نتیجه گیری: تبدیل میوه ها به رطب در بسته بندی با10 و 20 درصد دی اکسید کربن, و نگهداری در دمای پایین از روند کاهشی برخوردار بوده و کمترین تغییرات کیفی را داشتند. روشن ترین رنگ قهوه ای در تیمار MAP فعال با 20 درصد دی اکسید کربن مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدپور، ایران، و تاج الدین، بهجت. (1396). تاثیر میزان غلظت گاز دی اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته بندی شده با اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(1)، 89-97. SID. https://sid.ir/paper/121456/fa

    Vancouver: کپی

    محمدپور ایران، تاج الدین بهجت. تاثیر میزان غلظت گاز دی اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته بندی شده با اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(1):89-97. Available from: https://sid.ir/paper/121456/fa

    IEEE: کپی

    ایران محمدپور، و بهجت تاج الدین، “تاثیر میزان غلظت گاز دی اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته بندی شده با اتمسفر اصلاح شده،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 1، pp. 89–97، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121456/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button