مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,152
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

متغیرهای موثر بر فرایند تولید اسید لینولئیک مزدوج در ماست پروبیوتیک با استفاده از طراحی تاگوچی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 57

چکیده

 سابقه و هدف: اسید لینولئیک مزدوج (CLA) اسید چربی است که به طور طبیعی در چربی شیر وجود دارد. این اسید چرب, خواص مفید گوناگونی دارد مانند: آنتی اکسیدانی, ضد سرطانی, تنظیم عمل دستگاه ایمنی, ضد فشار خون, کاهش کلسترول و ضد دیابتی. ماست پروبیوتیک نیز با داشتن خواص بسیار مهم در سلامت, مقبولیت و مصرف فراوان دارد. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر متغیرهای فرایند بر افزایش تولید CLA در ماست پروبیوتیک بود.مواد و روش ها: برای این منظور, اثر متغیرهای مختلف شامل مقدار افزودن شیر خشک بدون چربی به شیر کامل, زمان افزودن روغن گلرنگ, مقدار افزودن روغن گلرنگ, دما و مدت زمان گرمخانه گذاری بر افزایش میزان CLA در ماست پروبیوتیک تهیه شده با آغازگرهای ال. اسیدوفیلوس, ب. لاکتیس و باکتری های سنتی ماست در دو سطح بررسی شد.یافته ها: بالاترین میزان CLA با افزودن %2 (w/w) شیر خشک بدون چربی, زمان افزودن روغن گلرنگ بعد از رسیدن به pH=6, مقدار روغن گلرنگ افزوده شده 1.4±10-3 (v/v) درصد و دمای گرمخانه گذاری 37oC در زمان رسیدن به pH=4.8 به دست آمد.نتیجه گیری: در بهترین شرایط, مقدار CLA در ماســت پروبیوتیـــک با 32.2 درصد افزایـــش از 7.07±10-3 (w/w) درصد در ماســـت شاهـد به 9.23×10-3 (w/w) درصد در ماست حاوی روغن گلرنگ رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحی، پروین، نیکوپور، هوشنگ، واشقانی فراهانی، ابراهیم، و خسروی دارانی، کیانوش. (1386). متغیرهای موثر بر فرایند تولید اسید لینولئیک مزدوج در ماست پروبیوتیک با استفاده از طراحی تاگوچی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(4)، 49-57. SID. https://sid.ir/paper/121467/fa

    Vancouver: کپی

    روحی پروین، نیکوپور هوشنگ، واشقانی فراهانی ابراهیم، خسروی دارانی کیانوش. متغیرهای موثر بر فرایند تولید اسید لینولئیک مزدوج در ماست پروبیوتیک با استفاده از طراحی تاگوچی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(4):49-57. Available from: https://sid.ir/paper/121467/fa

    IEEE: کپی

    پروین روحی، هوشنگ نیکوپور، ابراهیم واشقانی فراهانی، و کیانوش خسروی دارانی، “متغیرهای موثر بر فرایند تولید اسید لینولئیک مزدوج در ماست پروبیوتیک با استفاده از طراحی تاگوچی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 4، pp. 49–57، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا