مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی 25 هیدروکسی D3 در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

کلیدواژه

مولتیپل اسکلروزیس (MS)Q4

چکیده

 سابقه و هدف: هدف از انجام این مطالعه, مقایسه میزان دریافت غذایی ویتامین D, مواجهه با نور خورشید و سطح سرمی 25 هیدروکسی D در بیماران مبتلا به (MS) و افراد سالم بود.مواد و روش ها: تحقیق به صورت مورد- شاهدی, روی 37 بیمار مبتلا بهMS  (31 زن و 6 مرد) و 37 فرد سالم که از لحاظ جنس, سن, فعالیت فیزیکی و منطقه زندگی مشابه بودند, انجام گرفت. اطلاعات مربوط به شیوه زندگی, نظیر مواجهه با نور خورشید و مصرف غذاهای غنی از ویتامین D از طریق مصاحبه و پرسشنامه بسامد خوراک به دست آمد.یافته ها: بین دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین D و مواجهه با نور خورشید در دو گروه, تفاوت معنی داری وجود نداشت. شیوع بالای کمبود شدید ویتامین D در بیش از یک سوم افراد هر گروه (%33 بیماران و %37 افراد سالم) مشاهده شد. بین سطح سرمی 25 هیدروکسی D دو گروه, تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در گروه شاهد, افراد با مواجهه بالاتر نورخورشید, به طور معنی داری سطح سرمی بالاتری نسبت به افراد با مواجهه کمتر داشتند. همچنین, سطح سرمی ویتامین D رابطه معنی داری با مصرف ماهی, تخم مرغ, کره و خامه در هیچ یک از دو گروه نشان نداد.نتیجه گیری: در این پژوهش, بین مواجهه با نور خورشید و دریافت غذایی منابع حاوی ویتامین D در بیماران, رابطه ای دیده نشد. اما در افراد سالم, افراد با مواجهه بیشتر نور خورشید, نسبت به گروه های با مواجهه کمتر, سطوح سرمی ویتامین D بالاتری داشتند. همچنین, کمبود شدید ویتامین D در یک سوم افراد هر دو گروه مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجازی، احسان، امانی، رضا، شرف الدین زاده، ناصر، و چراغیان، بهمن. (1386). مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی 25 هیدروکسی D3 در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(4)، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/121469/fa

    Vancouver: کپی

    حجازی احسان، امانی رضا، شرف الدین زاده ناصر، چراغیان بهمن. مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی 25 هیدروکسی D3 در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(4):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/121469/fa

    IEEE: کپی

    احسان حجازی، رضا امانی، ناصر شرف الدین زاده، و بهمن چراغیان، “مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی 25 هیدروکسی D3 در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 4، pp. 59–66، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121469/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button