مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توام ویتامین D و کلسیم بر نماگرهای تن سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 29

چکیده

 سابقه و هدف: غلظت کم 25 (OH)D سرم با اختلال در تحمل به گلوکز و ابتلا به دیابت همراه است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی دوغ غنی شده با ویتامین D و توام ویتامینD  و کلسیم بر وضعیت تن سنجی و گلیسمی مبتلایان به دیابت نوع 2 (T2DM) انجام شد.مواد و روش ها: 90 بیمار مبتلا به T2DM به صورت تصادفی به گروه های 1 (دوغ ساده), 2 (دوغ غنی شده با ویتامین D حاوی 500 IU ویتامین D در هر 250 mL) و 3 (دوغ غنی شده با ویتامین D و کلسیم, حاوی 500 IU ویتامین D و 250 mg کلسیم در هر 250 mL) تقسیم شدند تا روزی دو بطری از دوغ ها را به مدت 12 هفته مصرف کنند. نماگر های تن سنجی (وزن, نمایه توده بدن, دور کمر), سطح گلوکز ناشتای سرم (FSG), درصد هموگلوبین گلیکوزیله(HbA1C) و مقاومت به انسولین( HOMA-IR) پیش و پس از مداخله ارزیابی شدند.یافته ها: میانگین سطح 25(OH)D3 سرم در گروه های 2 و 3 به صورت قابل ملاحظه ای افزایش یافت (هردو, p<0.001). FSG (به ترتیب -12.9±33.7, p=0.015 و -9.6±46.9, p=0.035), HbA1C (به ترتیب 2/1%±4/0-, 9/1%±4/0- , p<0.001) HOMA-IR (به ترتیب 4/1 ±6/0-, p=0.001 و 0.6±3.2, p<0.001) و دورکمر (به ترتیب 7/2±6/3-, 3/3±9/2-, هردو p<0.001) در گروه های 2 و 3 در مقایسه با گروه 1 به طور معنی داری کاهش یافت. بین تغییرات 25(OH)D3 با FSG (r=0.208 و p=0.049) و HOMA-IR (r=0.219 و p=0.005) رابطه منفی معنی دار مشاهده شد.نتیجه گیری: مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D با یا بدون کلسیم وضعیت تن سنجی و گلیسمی بیماران دیابت نوع 2 را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکویه، بهاره، رضانیستانی، تیرنگ، فروید، مریم السادات، علوی مجد، حمید، کلایی، علی، شریعت زاده، نسترن، غروی نوری، اعظم، و هوشیارراد، آناهیتا. (1390). اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توام ویتامین D و کلسیم بر نماگرهای تن سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(3 (پی در پی 22))، 21-29. SID. https://sid.ir/paper/121496/fa

    Vancouver: کپی

    نیکویه بهاره، رضانیستانی تیرنگ، فروید مریم السادات، علوی مجد حمید، کلایی علی، شریعت زاده نسترن، غروی نوری اعظم، هوشیارراد آناهیتا. اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توام ویتامین D و کلسیم بر نماگرهای تن سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(3 (پی در پی 22)):21-29. Available from: https://sid.ir/paper/121496/fa

    IEEE: کپی

    بهاره نیکویه، تیرنگ رضانیستانی، مریم السادات فروید، حمید علوی مجد، علی کلایی، نسترن شریعت زاده، اعظم غروی نوری، و آناهیتا هوشیارراد، “اثر مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D و توام ویتامین D و کلسیم بر نماگرهای تن سنجی و گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 3 (پی در پی 22)، pp. 21–29، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121496/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button