مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بسته بندی با فیلم های نانویی بر ویژگی های ارگانولپتیکی و میکروبی نان

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 74

چکیده

 سابقه و هدف: سالانه 30% از محصولات کشاورزی تولید شده در کشور به ضایعات تبدیل می شود که 7 تا 8% آن به علت بسته بندی نامناسب است. در این تحقیق, اثر 7 نوع فیلم نانویی ساخته شده بر خواص ارگانولپتیک (حسی) و شمارش میکروبی نان حجیم قالبی بسته بندی شده در این بسته ها بررسی شد. نفوذپذیری نسبت به اکسیژن و بخار آب در این فیلم های نانویی, کمتر از فیلم های معمولی است. مواد و روش ها: : نان حجیم قالبی بسته بندی شده درون فیلم های نانویی در روز های 1, 3, 5, 7, 14 و 21 (مدت نگهداری) و در سه دمای نگهداری 5, 20 و 35 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی ارگانولپتیکی قرار گرفت و شمارش میکروبی نمونه ها در همان دماها و صرفا در روز 14 انجام شد. یافته ها : تحلیل نتایج حاکی از آن بود که اثرات "نوع فیلم, دما و مدت نگهداری به عنوان عوامل اصلی بر میزان بیاتی نان, معنی دار بوده است. همچنین, اثرات متقابل دوگانه نیز در دو سطح 99 و 95% معنی دار بود. کمترین میزان بیاتی در روز 14, مربوط به فیلم نانویی ترکیبی 3% (ppm 500 نقره,ppm 450 رس) و بیشترین میزان بیاتی مربوط به فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) بود. در شمارش کلی میکروب ها, با افزایش درصد نانو نقره, تعداد کل میکروب ها نیز کاهش یافت, به طوری که کمترین تعداد, مربوط به فیلم نانو نقره 2% (ppm 1000) بود. بیشترین تعداد میکروب های کلی و کپک ها در سه دما مربوط به نمونه شاهد بود. کمترین تعداد شمارش کلی میکروب ها و کپک ها در تیمار های دمایی, مربوط به دمای C°5 و بیشترین تعداد مربوط به دمای C°35 بود. نتیجه گیری: در مجموع, فیلم نانویی ترکیبی 3% (ppm 500 نقره,ppm 450رس) به دلیل حفظ بیشتر تازگی نان و هزینه ساخت کمتر به عنوان بهترین فیلم شناخته شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ستاری نجف آبادی، میثم، مینایی، سعید، عزیزی، محمدحسین، و افشاری، حامد. (1388). تاثیر بسته بندی با فیلم های نانویی بر ویژگی های ارگانولپتیکی و میکروبی نان . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(4 (پی در پی 15))، 65-74. SID. https://sid.ir/paper/121507/fa

    Vancouver: کپی

    ستاری نجف آبادی میثم، مینایی سعید، عزیزی محمدحسین، افشاری حامد. تاثیر بسته بندی با فیلم های نانویی بر ویژگی های ارگانولپتیکی و میکروبی نان . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(4 (پی در پی 15)):65-74. Available from: https://sid.ir/paper/121507/fa

    IEEE: کپی

    میثم ستاری نجف آبادی، سعید مینایی، محمدحسین عزیزی، و حامد افشاری، “تاثیر بسته بندی با فیلم های نانویی بر ویژگی های ارگانولپتیکی و میکروبی نان ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 4 (پی در پی 15)، pp. 65–74، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121507/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button