مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

17,355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مخمر آبجو بر فشارخون و لیپوپروتئین های سرم بیماران دیابتی نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 26

چکیده

 سابقه و هدف: با افزایش شیوع دیابت نوع دو در سطح جهان به عنوان یک بیماری مزمن در سال های اخیر, تحقیقات فراوانی جهت یافتن و بررسی اثر مواد و روش هایی که بتوانند این بیماری را کنترل کنند, صورت گرفته است. یافته های برخی از این تحقیقات به نقش موثر مخمر آبجو از طریق «فاکتور تحمل گلوکز» موجود در آن و تاثیر روی گیرنده های انسولین در کنترل این بیماری اشاره می کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر مکمل یاری با مخمر آبجو بر کنترل فشار خون و لیپوپروتئین های سرم در افراد دیابتی نوع دو صورت گرفت. مواد و روش ها: این بررسی به صورت یک کارآزمایی بالینی دوسو کور روی 84 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد. بیماران به صورت تصادفی ساده انتخاب و به 2 گروه دریافت کننده قرص مخمر آبجو (42 نفر) و دارونما (42 نفر) تقسیم شدند و به ترتیب روزانه 6 عدد قرص مخمر آبجو 300 میلیگرمی و دارونما به مدت 12 هفته دریافت کردند. وزن, قد و نمایه توده بدن, مصرف موادغذایی هر دو گروه با استفاده از پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعته, فشارخون سیستولیک و دیاستولیک, کلسترول تام, تری گلیسیرید,  LDL-cو  HDL-cسرم ناشتا, قبل و بعد از مداخله اندازه گیری و محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS18 و آزمون های آماری Tمستقل و  Tزوج, کولموگروف اسمیرنوف و آنالیز کوواریانس استفاده شد. یافته ها: در این مطالعه, 84 بیمار (21 مرد و 63 زن) با میانگین سنی 6.1±46.3 سال شرکت کردند. پس از 12 هفته مکمل یاری, فشارخون دیاستولیک به میزان0.6 ±5.7 میلی مترجیوه p=0.001)) و فشارخون سیستولیک به میزان 1.5±4.1 میلی مترجیوه (p=0.007) در گروه دریافت کننده مخمر آبجو کاهش یافت. پس از مداخله, میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در بین دو گروه دریافت کننده مخمر آبجو و دارونما اختلاف معنی داری داشتند (به ترتیب P=0.05 و P=0.03), ولی تغییر معنی داری در میزان تری گلیسیرید, LDL-c, کلسترول تام و HDL-c مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف مکمل مخمر آبجو در کنار درمان معمول بیماری دیابت نوع دو موجب کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در بیماران دیابتی نوع دو می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، پیام، جزایری، ابوالقاسم، جلالی، محمود، رحیمی فروشانی، عباس، عسگری طایی، فرزانه، کریمی، حمید، و زارعی، مهناز. (1391). تاثیر مخمر آبجو بر فشارخون و لیپوپروتئین های سرم بیماران دیابتی نوع دو. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 7(2 (پی در پی 25))، 17-26. SID. https://sid.ir/paper/121519/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده پیام، جزایری ابوالقاسم، جلالی محمود، رحیمی فروشانی عباس، عسگری طایی فرزانه، کریمی حمید، زارعی مهناز. تاثیر مخمر آبجو بر فشارخون و لیپوپروتئین های سرم بیماران دیابتی نوع دو. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛7(2 (پی در پی 25)):17-26. Available from: https://sid.ir/paper/121519/fa

    IEEE: کپی

    پیام حسین زاده، ابوالقاسم جزایری، محمود جلالی، عباس رحیمی فروشانی، فرزانه عسگری طایی، حمید کریمی، و مهناز زارعی، “تاثیر مخمر آبجو بر فشارخون و لیپوپروتئین های سرم بیماران دیابتی نوع دو،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 2 (پی در پی 25)، pp. 17–26، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121519/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button