مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

766
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

747
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غنی سازی ویفر روکش دار با استفاده از پودر ریز جلبک آرتروسپیرا (اسپیرولینا) پلاتنسیس

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: تا کنون پژوهشی در رابطه با غنی سازی ویفر روکش دار به وسیله جلبک آرتروسپیرا پلاتنسیس انجام نشده است. با غنی سازی ویفر, به وسیله ریزجلبک آرتروسپیرا پلاتنسیس, می توان فرصت جدیدی را جهت تولید محصولات غذایی عملگرا, بر پایه غلات فراهم نمود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر استفاده از پودر ریزجلبک آرتروسپیرا پلاتنسیس بر ویژگی های تغذیه ای, حسی, و کیفی ویفر روکش دار بوده است. مواد و روشها: در این پژوهش نمونه ها با افزودن آرتروسپیرا پلاتنسیس در سطوح 5 / 0 و 1 درصد وزنی/ وزنی در کرم ویفر, و 75 / 0 و 5 / 1 درصد وزنی/ ورنی درنان ویفر روکش دار, تهیه گردیده و مقادیر پروتئین, آهن و آلفا توکوفرول در ویفرهای غنی شده, به ترتیب به وسیله روش های کِلجدال, جذب اتمی و HPLC اندازه گیری شد. ارزیابی حسی محصولات تولید شده, در روز دوم تولید, توسط 5 ارزیاب آموزش دیده و به روش هِدونیک انجام شد. مضافاً تغییرات عدد پراکسید بررسی گردید. یافتهها: نتایج نشانگر افزایش میزان پروتئین از حداقل 17 / 0 % تا 82 / 1 %, آهن از حداقل 58 / 3 % تا 43 / 40 % و آنتی اُکسیدان آلفاتوکوفرول از حداقل 21 / 2 % تا 71 / 14 % نسبت به نمونه شاهد بود. درحالی که عدد پراکسید پس از طی 4 ماه با افزایش ریزجلبک به طور معنی داری کاهش پیدا نمود (05 / 0 P<). بر اساس آزمون های حسی به روش 5 نقطه ای هدونیک, ویفر غنی شده با جلبک آرتروسپیرا پلاتنسیس در سطوح 1 درصد وزنی/ وزنی در کرم و 5 / 1 درصد وزنی/ وزنی در نان ویفر رو کش دار, پس از نمونه شاهد بیشترین امتیاز را کسب نمود. نتیجه گیری: نتیجه این که می توان با غنی سازی ویفر روکش دار با استفاده از جلبک آرتروسپیرا پلاتنسیس ویژگی های تغذیه ای, حسی و کیفی آن را به نحو مطلوبی ارتقاء داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سوزنکار، رضا، موحد، سارا، و چایچی نصرتی، آرش. (1397). غنی سازی ویفر روکش دار با استفاده از پودر ریز جلبک آرتروسپیرا (اسپیرولینا) پلاتنسیس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(2 )، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/121533/fa

    Vancouver: کپی

    سوزنکار رضا، موحد سارا، چایچی نصرتی آرش. غنی سازی ویفر روکش دار با استفاده از پودر ریز جلبک آرتروسپیرا (اسپیرولینا) پلاتنسیس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(2 ):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/121533/fa

    IEEE: کپی

    رضا سوزنکار، سارا موحد، و آرش چایچی نصرتی، “غنی سازی ویفر روکش دار با استفاده از پودر ریز جلبک آرتروسپیرا (اسپیرولینا) پلاتنسیس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 51–60، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121533/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا