مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از برنامه ریزی خطی (Linear Programming) به منظور بهینه سازی هزینه غذا در طراحی رژیم غذایی برای بیماران کلیوی: یک مطالعه موردی روی دو غذای ترکیبی ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 سابقه و هدف: برنامه ریزی خطی LP (Linear Programming) راهی آسان برای بهینه سازی هزینه غذا به صورتی است که مواد مغذی نیز تامین شود. هدف از این مطالعه, اجرای LP به منظور طراحی یک وعده غذایی برای بیماران کلیوی به نحوی است که تمامی نیازهای اساسی تامین شود و هزینه غذا نیز به حداقل ممکن برسد.مواد و روش ها: دو نوع غذای ترکیبی (شامل چلوخورش قورمه سبزی و چلوخورش قیمه بادمجان) انتخاب و مقدار اجزای تشکیل دهنده آنها از دستور پخت های رستورانی تهیه گردید. حداقل و حداکثر مقدار هر کدام از اجزای این دو غذا نیز تعیین شد. هزینه صرف شده برای تهیه هر یک از اقلام غذایی از فروشگاه های معتبر که قیمت هایی مطابق با قیمت های مصوب دارند, به دست آمد. میزان نیاز به انرژی, پروتئین, سدیم, پتاسیم و فسفر لازم برای بیمار کلیوی که انتظار می رود با مصرف این وعده غذایی تامین گردد مشخص گردید. برای اجرای LP از برنامه Microsoft Excel استفاده شد و قیمت های بهینه شده به گونه ای محاسبه گردید که نیازهای بیمار تامین شود.یافته ها: مقادیر به دست آمده توسط LP برای اجزای تشکیل دهنده چلوخورش قورمه سبزی (گوشت, برنج, روغن, لوبیا, سبزی خورشتی و پیاز) و چلوخورش قیمه بادمجان (گوشت, برنج, روغن, لپه, پیاز, گوجه فرنگی, بادمجان و سیب زمینی) بین مقادیر حداقل و حداکثر تعیین شده بود.با مقادیر به دست آمده توسط  LP, حداقل میزان انرژی تامین گردید و مقادیر به دست آمده برای پروتئین, پتاسیم, فسفر و سدیم نیز کمتر از حداکثر تعیین شده بود. هزینه صرف شده برای غذا نیز توسط LP به حداقل ممکن رسید.نتیجه گیری: می توان از LP در راستای تنظیم وعده های غذایی ارزان قیمت برای بیماران کلیوی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    روحانی، محمدحسین، مرتضوی نجف آبادی، مژگان، اسماعیل زاده، احمد، فیضی، آوات، و آزادبخت، لیلا. (1395). استفاده از برنامه ریزی خطی (Linear Programming) به منظور بهینه سازی هزینه غذا در طراحی رژیم غذایی برای بیماران کلیوی: یک مطالعه موردی روی دو غذای ترکیبی ایرانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/121547/fa

    Vancouver: کپی

    روحانی محمدحسین، مرتضوی نجف آبادی مژگان، اسماعیل زاده احمد، فیضی آوات، آزادبخت لیلا. استفاده از برنامه ریزی خطی (Linear Programming) به منظور بهینه سازی هزینه غذا در طراحی رژیم غذایی برای بیماران کلیوی: یک مطالعه موردی روی دو غذای ترکیبی ایرانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(4):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/121547/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین روحانی، مژگان مرتضوی نجف آبادی، احمد اسماعیل زاده، آوات فیضی، و لیلا آزادبخت، “استفاده از برنامه ریزی خطی (Linear Programming) به منظور بهینه سازی هزینه غذا در طراحی رژیم غذایی برای بیماران کلیوی: یک مطالعه موردی روی دو غذای ترکیبی ایرانی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 1–8، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121547/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button