مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 50

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از مهم ترین موضوعات در تحقیقات فیزیولوژیکی تلاش برای یافتن موادی است که باعث تسکین درد می شوند, لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مطلوب احتمالی روغن زیتون خوراکی بر درد حاد و مزمن و بی دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین بود.مواد و روش ها: تعداد 24 سر موش سوری NMRI جنس نر به 4 گروه تقسیم شدند (n=6). گروه ها شامل: 1- گروه شم: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق نرمال سالین 2- گروه تجربی(1): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و بدون تزریق مورفین, 3- گروه کنترل مثبت: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق مورفین. 4- گروه تجربی (2): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و تزریق مورفین. زمان تیمار خوراکی 4 هفته بود. روغن زیتون بکر به مقدار 10% به خوراک حیوانات گروه های تیمار اضافه شد, مورفین در دز 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت زیرجلدی تزریق گردید. درد با استفاده از آزمون فرمالین ارزیابی شد.یافته ها: روغن زیتون بکر خوراکی موجب کاهش درد حاد (فاز اولیه تست فرمالین) (p<0.001) و درد مزمن (فاز ثانویه تست فرمالین) شد (p<0.001). از طرفی روغن زیتون خوراکی اثر ضد درد ی مورفین را در مرحله درد مزمن تا حد زیادی افزایش داد که این کاهش درد در این مرحله از درد معنی دار بود (p<0.001).نتیجه گیری: روغن زیتون بکر خوراکی دارای خاصیت ضد دردی بوده و خاصیت ضد دردی مورفین را افزایش می دهد. در واقع تجویز مورفین در حیواناتی که روغن زیتون بکر خوراکی را در رژیم غذایی مصرف کرده اند اثر ضد درد بیشتری دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شبرندی، شهین، یوسف وند، نامدار، و زارعی، فاطمه. (1395). اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(1)، 43-50. SID. https://sid.ir/paper/121557/fa

Vancouver: کپی

شبرندی شهین، یوسف وند نامدار، زارعی فاطمه. اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(1):43-50. Available from: https://sid.ir/paper/121557/fa

IEEE: کپی

شهین شبرندی، نامدار یوسف وند، و فاطمه زارعی، “اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 43–50، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121557/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button