مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,388
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

871
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون دهان شویه آنتی باکتریال چای سبز و بررسی اثر فرآورده بر کاهش باکتری های هوازی دهان

صفحات

 صفحه شروع 317 | صفحه پایان 330

چکیده

 زمینه و هدف: چای سبز با نام علمی (Teacea) Camellia Sinesis حاوی آنتی اکسیدان های قوی و مواد ضدباکتریایی است که در سلامت و عمر دندان ها موثر بوده است. هدف از این پژوهش تهیه فرمولاسیونی پایدار از عصاره آبی چای سبز و بررسی اثرات ضد میکربی آن بر روی بار میکربی دهان می باشد.روش بررسی: اثر ضد میکربی عصاره حاوی غلظت های 0.2, 0.5, و 1 درصد تانن موجود در گیاه بر روی باکتری های هوازی گونه استرپتوکوکوس موتان و انواع استافیلوکوک های موجود در دهان 25 نفر از دانشجویان دختر داوطلب با محدوده سنی 25-20 سال مورد آزمایش قرار گرفت. به منظور بررسی نقش ویژه الکل از 10 درصد الکل در فرمولاسیون چای سبز حاوی 1 درصد تانن استفاده شده و در یک آزمایش جداگانه نیز دهان شویه گیاهی حاوی الکل با دهان شویه شیمیایی حاوی 0.2 درصد کلرهگزیدین تجارتی مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: عصاره حاوی 1 درصد تانن اثر ضدمیکربی بیشتری نسبت به دو غلظت 0.2 و 0.5 درصد نشان داد (P<0.05). فرمولاسیون حاوی 10 درصد اتیل الکل آنچنان اثر ضدمیکربی قابل توجهی نسبت به دهان شویه بدون الکل نداشت (P>0.05). نتایج مقایسه فرمولاسیون گیاهی چای سبز با کلرهگزیدین شیمیایی تجارتی نشان داد که بین این دو فرآورده نیز تفاوت معناداری در کاهش بار میکربی دهان وجود ندارد (P>0.05).نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مشابه فرمولاسیون 1 درصد تانن عصاره چای سبز با کلرهگزیدین شیمیایی در کاهش باکتری های هوازی دهان, استفاده از این دهان شویه گیاهی به جای دهان شویه های شیمیائی به خصوص در نزد اطفال و زنان باردار ممکن است ایمن تر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقبل، عبدالحسین، فرج زاده شیخ، احمد، عاقل، نسرین، و رییسی، نفیسه. (1389). فرمولاسیون دهان شویه آنتی باکتریال چای سبز و بررسی اثر فرآورده بر کاهش باکتری های هوازی دهان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 9(4 (مسلسل 67))، 317-330. SID. https://sid.ir/paper/12218/fa

    Vancouver: کپی

    مقبل عبدالحسین، فرج زاده شیخ احمد، عاقل نسرین، رییسی نفیسه. فرمولاسیون دهان شویه آنتی باکتریال چای سبز و بررسی اثر فرآورده بر کاهش باکتری های هوازی دهان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1389؛9(4 (مسلسل 67)):317-330. Available from: https://sid.ir/paper/12218/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین مقبل، احمد فرج زاده شیخ، نسرین عاقل، و نفیسه رییسی، “فرمولاسیون دهان شویه آنتی باکتریال چای سبز و بررسی اثر فرآورده بر کاهش باکتری های هوازی دهان،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 9، no. 4 (مسلسل 67)، pp. 317–330، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا